Last news in Fakti

22 Февруари, 2012 13:43 731 0

Рос Браун: Отборите ще съжаляват за разцеплението на ФОТА

  • рос браун-
  • мерцедес-
  • ферари-
  • ред бул-
  • фота-
  • асоциацията-
  • торо росо
Рос Браун: Отборите ще съжаляват за разцеплението на ФОТА - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рос Браун вярва, че решението на отбори като Ред Бул и Ферари да напуснат ФОТА е премислено без да се гледа в перспектива и рано или късно всички ще съжаляват за разцеплението на асоциацията. Освен двата топ отбора, извън ФОТА останаха и екипите на Заубер и Торо Росо, след като така и не се достигна до решение за договорката за ограничение на ресурсите.

Въпреки това, останалите членове на ФОТА са напълно отдадени на организацията и нейната дейност и според Браун, когато се седне на масата за преговори за новия договор Конкорд в средата на тази година, екипите ще съжаляват, че не са единни. Той коментира:

"Като представител на Мерцедес мога да кажа, че сме напълно отдадени на ФОТА. Съжалявам много, че загубихме четири отбора и смятам, че в бъдеще и те ще съжаляват за постъпката си. Когато имаше сериозен натиск отвън, асоциацията бе тази, която сплоти всички екипи и им даде сили да се преборят с проблемите."

"Смятам, че това е ход, в който липсва перспектива. Сега се караме за договора за ограничение на ресурсите, но утре ще имаме по-важни задачи, които ще изискват пълен синхрон и разбирателство. Нека не забравяме, че ФОТА бе създадена с идеята да търси най-добрите решения за спорта като цяло, а не за отделните отбори.", сподели той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА