Last news in Fakti

8 Август, 2018 15:17 3 158 6

ДНК тест доказа, че японката Наоми е дъщеря на Наим Сюлейманоглу

  • японка-
  • дъщеря-
  • днк тест-
  • бащинство-
  • баща-
  • наим сюлейманоглу

ДНК тест доказа, че японката Наоми Секаи Мори е дъщеря на легендата на световните щанги Наим Сюлейманоглу, съобщава „Хабертюрк“.

Непосредствено след смъртта на Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 година, 27-годишната Мори заведе дело за доказване на бащинство, с което си навлече гнева на другите му дъщери.

Според резултатите от съдебната експертиза тя е негова дъщеря от връзката му с японската журналистка Киоко Мори. По този начин значителното наследство на спортната икона ще трябва бъде разпределено между четирима наследници. Тестът показа повече от 99% съвпадение на генетичния материал.

„Джобният херкулес“, както беше наричан приживе именитият атлет, има четири деца от три различни жени. След смъртта си той остави в наследство четири-пет недвижими имота и парична сума от 2 млн. турски лири, които в момента се равняват на около 640 хил. лева. Четири месеца преди кончината си той е превел по сметката на брат си Мухарем други 2 млн. лири.

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е роден на 23 януари 1967 година в село Птичар, Кърджалийско. По време на т. нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов. През 1986 година емигрира в Турция, а българската държава получава парична компенсация от 1,25 млн. долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 11 Отговор
    България е ПРОДАЛА Сюлейман Оглу!

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 2 ао45

    7 8 Отговор
    Тези неща японката да ги е свършила по- навреме, а не да осквернява гроба на баща си!
  • 3 Ivanov

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Той сам си е заминал, а след това Турция е платила на България за спортните му права. Има разлика от писантията ти, нали?
  • 4 Салам Алеко

    7 3 Отговор
    А в крайна сметка, видя ли се ДНК-то му е българско?
  • 5 Солд

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Продала е тебе малоумнико! Човека, сам е решил да се състезава за курция, и то това го пише в автобиографията му. Въпреки, че се е преместил в Турция, винаги България му е била в сърцето и родното село птичар
  • 6 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    България не е продала Наим Сюлейманоглу и ако имаше желание да се позаинтирисуваш щеше да го разбереш много лесно.Не да пишеш простотиии