15 Август, 2018 05:12 936 1

Давид Силва се отказа от испанския национален отбор

  • силва-
  • отказване-
  • национален отбор-
  • испания-
  • пике

Звездата на Манчестър Сити Давид Силва обяви официално през социалните мрежи, че се отказва от националния отбор на Испания. Няколко дни по-късно това направи и защитникът на Барселона Жерард Пике.

Силва изкара 12 години в “Ла Фурия” и е записал 125 мача, в които е отбелязал 35 гола, а в колекцията си има две европейски титли от 2008 и 2012 и една световна от 2010 година. Статистически той е шестият играч с най-много мачове в историята на националния отбор и четвъртият по попадения за “Ла Роха”.

“Не е лесно да пиша това след всичко, което преживях. Обмислях го през последните седмици, обмислях какво значи за мен националния отбор. Без съмнение, това е едно от най-тежките решения, които съм взимал, като го правя със смиреност и благодарност. Националният отбор ми е дал всичко, научи ме как да порасна през юношеските формации до мъжкия състав. Мога с гордост да кажа, че съм записал 125 мача, вкарал съм 35 гола през последните 12 години, в които два пъти спечелихме европейската титла и веднъж световната.

Радостен съм от всичко, което постигнах с отбора, всичко, което преживях с отбора, който никога няма да бъде забравен. Слагам край на този етап от живота си, изпълнен с емоции, мислейки за незабравимите моменти като ролята на Луис Арагонес - учителя, когото никога няма да забравим.

Не мога да напусна без да благодаря на съотборниците и треньорите, които имаха вяра в мен, на служителите във федерацията, които правеха живота ни по-лесен. Благодаря на семейството си за подкрепата през годините, без тяхната помощ нямаше да съм част от великата историята на националния отбор. Естествено, благодаря и на всички фенове, които ме подкрепяха, докато носех националната фланелка”, е написал Силва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    1 0 Отговор
    вие пак навреме го разбрахте браво на вас бързи сте едва ли има някой който да не знае от два дена го въртят по спортните емисии...