Last news in Fakti

21 Август, 2018 15:57 1 444 5

Бивш играч на Евертън идва в Левски

  • гей-
  • аданаспор-
  • евертън-
  • левски-
  • трансфер

Магай Гей може да се озове на "Герена"

Левски е на път да осъществи трансфер на сенегалския национал Магай Гей от Аданаспор. За това съобщи на профила си в „Туитър“ журналистът от телевизия „Суперхабер“ Левент Юмит Ерол.

Информацията му беше цитирана от телевизията, в която работи, и още няколко турски сайта. Според него трансферът на 28-годишното крило на „Герена“ е сигурен.

Магай Гей е родени във френския град Ножар-сюр-Марн и е играл за юношеските и младежките национални отбори на „петлите“, но след това предпочита да носи екипа на Сенегал до 23 години. Заради притежанието на френски паспорт, той няма да заема място на чужденец извън ЕС на „Герена“.

Крилото започва професионалната си кариера в Страсбург, където в рамките на два сезона вкарва 11 гола в 30 мача от всички турнири. През 2010 година е продаден на Евертън за един милион паунда. За „карамелите“ има едно попадение в срещи мача от Висшата лига и общо се разписва три пъти в 37.

През пролетта на 2013 година е преотстъпен на елитния френски Брест. На 25 юли 2014 година преминава в Милуол с договор за една година и опция за удължаване с още една. Бележи пет пъти в 32 мача от Чемпиъншип, но след края на сезона напуска, тъй като не е активирана опцията за удължаване на договора. От лятото на 2015 година е играч на Аданаспор (първо във втора дивизия, а след това и в Суперлигата). За турския клуб има 23 гола в 70 шампионатни мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СекторБ

    6 6 Отговор
    Само Левски, але, але, але, але. лудогорското пиле на скара, свинята на друсан кебап, Аязмото пресекнало, локомотива в 9-та глуха, черното море с нефтен разлив....казах!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 ГМО продукт

    1 6 Отговор
    Майко колко неграмотни журналисти има.Едно име немогат да изпишат както трябва.
  • 3 ГЕЙ

    5 5 Отговор
    Почувствах със сърцетоси , че ГЕЙарена е моето място. Очаквайте ме идвам приятели джендари.
  • 4 Питам

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "СекторБ":

    Днес на какво си ?
  • 5 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ.