Last news in Fakti

27 Август, 2018 16:30 1 784 0

Ювентус строи втори стадион

  • ювентус-
  • стадион-
  • италия-
  • нов-
  • жени-
  • строи

На по-малкия стадион ще играе женският тим на Юве

Ювентус строи втори стадион - 1
Снимка: Shutterstock

Ювентус има желание да построи втори стадион, който ще е с капацитет от 5000-6000 седящи места, пишат медиите в Италия. Той ще приема двубоите на Б-отбора на Ювентус, както и на женския такъв.

„Старата госпожа“ е сред малкото отбори в италианския професионален футбол, които имат собствен стадион и държат всички права над него. Практиката на Апенините е стадионите да са общински, а местните отбори да плащат наем, за да играят там мачовете си.

Настоящият стадион на Юве - „Алианц Стейдиъм“, е най-красивият и модерен в Италия. Той беше открит през 2011 година и изигра важна роля в икономическия тласък на тима. Капацитетът му е малко над 40 000 места.

Ювентус е пионер в Италия и по отношение на женския футбол. Дамският тим на Юве е първият в страната, който е професионален. Освен това от този сезон торинци имат и Б-отбор, който ще играе в долните дивизии на калчото. В момента женският отбор играе мачовете си в Новара, като амбицията на шефовете на Юве е това да се промени и да има собствено съоръжение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА