11 Септември, 2018 09:24 1 132 1

Силен старт за родните гимнастички

  • художествена гимнастика-
  • многобой-
  • световно първенство-
  • калейн-
  • тасева-
  • владинова-
  • българия-
  • русия

Втори сме в отборното класиране след Русия

Българските гимнастички започнаха своето участие на Световното първенство по художествена гимнастика. Нашите момичета започнаха в последния поток от първия ден, като и трите ни гимнастички стартираха с обръч като първи уред. Боряна Калейн, която стартира първа от българките под номер 12, получи най-висока оценка 19.050, Катрин Тасева, която бе под номер 16, бе оценена с 18.850, а Невяна Владинова получи 18.700 и няма шанс да попадне във финала на обръч, тъй като сред осемте най-добри имат право на участие само две състезателки от страна. Това отреди второ място в отборното класиране за българките след първия уред с обща оценка от 56.600.

Пред нашите момичета към момента са единствено рускините, които изиграха своите съчетания с топка и събраха обща оценка от 60.450, тъй като бяха част от втория поток на първия състезателен ден. Александра Солдатова и сестрите Аверини се представиха отлично с първите си съчетания.

В квалификацията за многобоя Боряна Калейн е пета, Катрин Тасева - седма, а Невяна Владинова - девета. Води рускинята Александра Солдатова, пред сестрите Дина и Арина Аверини. В първия ден на шампионата на планетата своите композиции показаха общо 150 гимнастички.

Според регламента, в първите четири дни на шампионата са квалификациите за многобоя, финалите на отделните уреди и състезанието за отборното класиране. Всеки ден грациите играят по един уред - понеделник и вторник на обръч и топка, а сряда и четвъртък на бухалки и лента. За финалите на уредите се класират осемте гимнастички с най-високи оценки от квалификациите, но само по две от държава. Първите 24 в общото класиране влизат сред 24-е финалистки в индивидуалния многобой, който е в петък.

Гимнастичките от Русия играха много силно с топка и получиха най-високите оценки до момента. Александра Солдатова беше оценена с 20.250 точки, Дина Аверина с 20.150 точки, а Арина Аверина с 20.050 точки.

Днес състезателките продължават квалификациите с обръч и топка. Българките ще играят с топка, а рускините - с обръч. Вечерта са финалите на тези два уреда.

Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн са в края на втория поток, който започва в 12.10 часа. Официалното откриване на световното първенство е във вторник от 19.15 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.