12 Септември, 2018 13:02 1 377 2

Хубчев ще търси национали в чужбина

  • хубчев-
  • национали-
  • чужбина-
  • кипър-
  • лига на нациите-
  • национален отбор-
  • българия

Националният селекционер ще се оглежда за нови имена за мача с Кипър

Треньорът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев ще се оглежда за нови имена в тима в предстоящия месец до двубоя с Кипър на 13 октомври от Лигата на нациите, пише "Тема Спорт". Очаква се специалистът да обяви повиквателните в края на септември за играчите от чужбина и в началото на октомври за тези от родния шампионат.

Според запознати този път Хубчев е решил да заложи на нови и различни имена отвън, които първо смята да гледа с екипа си на живо. Първенствата в Европа вече са в разгара си, а скоро започва и същинската битка в групите на евротурнирите. В полезрението на селекционера е попаднал нападателят на Дюделанж Едисон Йорданов. Той е основен играч в тима от Люксембург, който изненадващо стигна до групите на Лига Европа. Йорданов е бивш футболист на Борусия (Дортмунд), като играеше предимно в дубъла в Трета лига.

В разширения списък на Хубчев е и друг нападател от чужбина - Алекс Колев. В момента той е част от полския Арка (Гдиня), като е важна фигура в тима си, с който спечели Суперкупата на страната. Миналия сезон той носи екипа на Сандеция, където също се представи на добро ниво.

Хубчев и екипът му се надяват да видят и Христо Златински, който наскоро премина в Стяуа. Преди време помощник-треньорът Левон Апкарян бе пътувал до Крайова, за да гледа на живо халфа, но тогава той бе в конфликт с треньора на Университатя и остана извън групата.

Така че съвсем скоро героят от САЩ `94 и екипът му ще тръгнат на мисии по чужбина, за да гледат български играчи. От началото на сезона Хубчев е неизменно по родните стадиони за срещите от Първа лига. Сред извиканите от чужбина за срещите с Кипър и Норвегия през октомври може да бъде и таранът Андрей Гълъбинов, който наскоро подписа със Специя в Серия "Б". Очаква се скоро за игра да е готов и Ивайло Чочев. Халфът на Палермо не бе извикан за последните мачове заради контузия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 евала

    2 0 Отговор
    Хубчев е голям треньор!