Last news in Fakti

21 Септември, 2018 11:14 945 1

Волейболистите ни излизат за реванш срещу Иран

  • иран-
  • българия-
  • волейбол-
  • национален отбор по волейбол-
  • национал-
  • национали-
  • спорт-
  • реванш-
  • мач
Волейболистите ни излизат за реванш срещу Иран - 1
Снимка: БТА/ AP

Националите ни по волейбол излизат тази вечер в 20:30 часа срещу Иран за втори път от началото на световното първенство. Точно преди една седмица възпитаниците на Пламен Константинов допуснаха загуба от иранците с 1:3 (22:25, 20:25, 25:22, 19:25) пред 5000 зрители във варненската зала “Конгресна” на ДКС в мач от втория кръг на Група D.

Сега българските волейболисти се нуждаят спешно от реванш, за да могат да запазят шансовете си за класиране за следващата фаза на Мондиал 2018. Само 3 поредни победи в 3 поредни дни ще дадат шанс на Теодор Салпаров и компания да се класират за турнира Final 6 в Торино.

“Ще е страхотно да спечелим 3 мача. Ще е надскачане, но не е невъзможно! Казах им на момчетата. Но, им липсва малко вяра. Вяра един към друг. Имаме колектив и да се надяваме, че точно тук ще си проличи! Трябва ни някаква увереност. Ако спечелим утре, може всичко да се случи. Ако сми близко до съперника, публиката може да ни помогне. На мача с Полша във Варна не беше така. Съотношението беше 60/40 за поляците!!!”, заяви вчера Пламен Константинов на официалната пресконференция преди турнира в София.

“Ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си в предстоящите срещи. Имаме добри спомени от Варна и се надяваме да имаме такива и от София. Ще се борим, както и българите! Чакам да се получи великолепен мач”, заяви пък наставникът на Игор Колакович.

Единственият, който има сериозен здравословен проблем в българския състав е центърът Теодор Тодоров.

Двубоят България - Иран ще бъде излъчен от БНТ 1. Това ще бъде мач №100 за България на световни първенства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    1 0 Отговор
    Пламен Константинов може да псува като старшина по време на война , но не става за треньор видно от резултатите си