Last news in Fakti

27 Септември, 2018 11:48 947 2

Челси елиминира Ливърпул след обрат на "Анфийлд"

  • челси-
  • ливърпул-
  • елиминация-
  • обрат-
  • анфийлд-
  • загуба-
  • победа
Челси елиминира Ливърпул след обрат на "Анфийлд" - 1
Снимка: БТА/ AP

Челси обърна непобедимия от началото на сезона във всички турнири Ливърпул с 2:1 на неговия „Анфийлд“ и го изхвърли още в третия кръг на Купата на Лигата. Даниел Стуридж (58) даде преднина на мърсисайдци, които имаха до момента седем поредни успеха във всички турнири. Емерсон (79) и Еден Азар (85) обаче направиха обрата пълен и „сините“ продължават към 1/8-финалите на турнира. Двата тима ще се срещнат отново в края на седмицата, но за първенство и на "Стамфорд Бридж".

На вратата на домакините започна Симон Миньоле, който не бе играл в официален мач за Ливърпул от януари, а титулярът Алисон получи почивка. Това бе дебютен мач и за новото попълнение Фабиньо като титуляр за мърсисайдци, на чиято скамейка останаха звездите Роберто Фирмино и Мохамед Салах. Вилфредо Кабайеро пази за гостите, а Гари Кейхил започна като титуляр за първи път този сезон.

„Сините“ бяха по-активни в началото, но в 10-ата минута топката се удари в ръката на Фабрегас и Мане претендираше за дузпа, каквато не бе отсъдена. Осем минути след това Миньоле се прояви и спаси след удари на Фарегас и Мората от гостите. Към края на първата част топката пак се удари в една от ръцете на Фабрегас, но и този път съдията Кевин Френд остана безмълвен. Кабайеро пък отрази удари на Кейта и Мане при най-добрите ситуации за домакините, които за първи път през този сезон не успяха да отбележат гол през първото полувреме.

Малко след почивката Стъридж пропусна сам срещу Кабайеро, но се реваншира в 59-ата минута, когато с акробатично изпълнение при добавка прати топката във вратата за 1:0. Домакините играеха по-добре и в 77-ата минута имаха нови претенции за дузпа, след като Шакири падна в наказателното поле след единоборство с Емерсон, но и този път не получиха наказателен удар. Две минути след това Челси изравни. Азар центрира от фаул, а Баркли засече с глава отблизо. Миньоле изби, но Емерсон направи добавка за 1:1. Попадението бе признато след допитване на съдията Кевин Френд до ВАР, а системата показа, че Баркли не е бил в засада.

В 84-ата минута след шут на Стъридж топката срещна гредата, а минута по-късно гостите направиха пълен обрат. Еден Азар преодоля трима играчи на Ливърпул и с мощен удар донесе победата за Челси, който се класира за 1/8-финалите на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубенов

    1 0 Отговор
    Събина името муъ се пише с Ъ не с У, Даниел Стъридж!!!
  • 2 Хубенов

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Даниел Стуридж (58) даде преднина на мърсисайдци.....