Last news in Fakti

4 Октомври, 2018 10:58 1 611 0

България напред на Световното по волейбол

  • волейбол-
  • световно първенство-
  • българия-
  • жени-
  • канадал

Българките успяха да победят Канада с 3:1

Волейболистките от националния отбор на България се класираха за следващата втора фаза на Световното първенство за жени в Япония. Момичетата на селекционера Иван Петков обърнаха и се наложиха над Канада с 3:1 (23:25, 27:25, 25:21, 25:21) в последния си мач от Група В от първата фаза на шампионата, който бе директен спор за продължаване напред.

Така българските "лъвици" завършиха на 4-о място в крайното класиране в групата с 2 победи, 3 загуби и 6 точки и продължават напред в следващата фаза на Мондиал 2018. Напред продължават и първите три отбора - олимпийският шампион Китай, непобеденият до момента тим на Италия и коравата Турция.

Четирите тима ще се слеят в Група F, мачовете от която ще се играят в Осака, с първите 4 отбора от Група С - действащия световен шампион САЩ, Русия, Тайланд и Азербайджан, като ще играят помежду си. Отборите влизат във втората фаза на първенството с абсолютно всички показатели от първата - победи, загуби, точки, геймово и точково съотношение. Утре и в събота (5 и 6 октомври) са почивни дни, а срещите от втората фаза започват в неделя (7 октомври) като точната програма ще стане ясно по-късно.

От друга страна Канада остана на предпоследното 5-о място в Група В с 1 победа, 4 загуба и 3 точки и заедно с аутсайдера Куба отпадат от по-нататъшно участие на световното първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА