Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 11:29 689 0

Ливърпул и Сити не излъчиха победител

  • ливърпул-
  • манчестър сити-
  • равенство-
  • дерби

Голямото дерби завърши без голове

Ливърпул и шампионът Манчестър Сити разочароваха и завършиха 0:0 в дербито от осмия кръг на английската Висша лига. Цяло първо полувреме съперниците не си отправиха точен удар, а след почивката в 86-ата минута Рияд Марез от гостите пропусна дузпа. След равенството „гражданите“ се върнаха на върха с 20 точки и по-добра голова разлика от Челси и мърсисайдци, които също имат по 20 точки. Следващите ги Арсенал и Тотнъм са с по 18 точки.

Мърсисайдци стартираха по-добре и още в 4-ата минута Мохамед Салах отправи първия опасен удар в мача, но покрай вратата. Играчите на Юрген Клоп продължиха да притискат съперника и се наложи Менди да изчиства пред Салах центриране отляво на Мане.

Лека-полека и „гражданите“ започнаха да поглеждат по-сериозно в предни позиции, а в 20-ата минута Серхио Агуеро падна в наказателното поле след съприкосновение с Деян Ловрен, претендирайки за дузпа, но съдията Мартин Аткинсън отсъди корнер. Гостите взеха инициативата и започнаха да владеят повече топката в налагания от Хосеп Гуардиола стил на игра, но не застрашаваха вратата на Алисон.

В 28-ата минута Джеймс Милнър от домакините получи разтежение и бе заменен принудително от Наби Кейта, който имаше травма в гърба от мача с Наполи (0:1) в Италия от Шампионската лига през седмицата.

До края на полувремето двата тима водеха ожесточена битка и не успяваха да създадат чисти голови положения и не отправиха нито един точен удар.

Домакините бяха по-активни и в началото на втората част, като в 54-ата минута Мане и Кейта последователно не успяха да нанесат завършващ удар, а шут на Хендерсън срещна тялото на Стърлинг.

По подобие на първата част гостите лека-полека отново започнаха да владеят по-често топката, а в 60-ата минута пак претендираха за дузпа заради игра с ръка на Ван Дайк, който обаче преди това бе фаулиран от Фернандиньо и Аткинсън отсъди фаул в атака.

„Гражданите“ заиграха по-силно и на два пъти Марез шутира опасно, но в първия случай топката излезе в аут, а при втория Алисон се справи при първия точен удар в мача. Ливърпул също отвърна с точен удар на Салах, който обаче не успя да затрудни Едерсон. По-късно Салах бе изведен прекрасно от Робъртсън, но шутира твърде неточно в аут.

Гостите продължиха да владеят повече топката, в 85-ата минута най-накрая получиха дузпа, след като Ван Дайк фаулира Лерой Сане в наказателното поле. Зад бялата точка в остсъствието на заменения 20 минути по-рано Агуро застана Рияд Марез, който за ужас на всички фенове на Сити прати топката високо над вратата.

До края на мача не се случи нищо запомнящо се и нулевото равенство се запази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА