Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 18:55 2 459 4

Търси ли се нов треньор на националния по волейбол?

  • треньор-
  • национален отбор-
  • българия-
  • волейбол-
  • лазаров-
  • константинов

"Вратата за Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", обясни Данчо Лазаров

Президентът на БФВолейбол инженер Данчо Лазаров говори пред медиите след извънредното заседание на Управителния съвет на централата, на което беше решено ръководството на волейболната федерация да остане в същия си вид до 5 април 2021 година. Лазаров говори и за Пламен Константинов, който вече не е треньор на националния отбор.

"Безспорно е, че ако бяхме с пълния си потенциал и с всичките си играчи, можеше да се представим по-добре на световното първенство. Просто лош късмет, но така се случи. Не успяхме да реализираме конкурентното предимство на домакинството в пълния си обем. Същото се случи и с Италия, без това да ни успокоява. Това е големият спорт", каза Лазаров.

"Не мога да ви кажа, че договорът на Пламен Константинов няма да бъде подновен. Много точна формулировка дадохме по случая и тя беше, че двете страни запазват правото си да преосмислят 4-годишното пребиваване на Пламен Константинов като треньор на българския национален отбор по волейбол и запазват правото си в своята преценка дали да продължат или не. Тоест към един определен момент ние прекратяваме нашите взаимоотношения, което беше редно да направим, но това не означава, че окончателно сме прекратили възможностите евентуално Пламен отново да бъде треньор на България, както и той предполагам. Но дали би се съгласили или не, това е друга тема. Запазили сме тази възможност той отново да бъде, която важи и за нас и за него, но и двете страни са свободни в своята преценка. Ако го тълкувате правилно ще разберете, че вратата за Пламен Константинов не е затворена, но не е и широко отворена", коментира Лазаров.

"Не мога да коментирам информациите за Силвано Пранди. Управителният съвет решава тези неща и мога да ви уверя, че до този момент не е спрягана нито една потенциална кандидатура. Дори неофициално ние не сме разговаряли на тази тема. Има нещо твърде важно, трябва да видим как и по какъв начин ще се проведат олимпийските квалификации. И ако имаме сериозни шансове да спечелим една такава квалификация, според конкретните цели, които бихме могли да поставим, естествено ще търсим и подходящият треньор. Към този момент нямаме тази готовност. Най-вероятно след Нова година ще стане ясен новият треньор", добави президентът на БФВолейбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лично мнение

    2 0 Отговор
    Пламен трябва сам да се откаже. Даде много от себе си, но е нужна и малко свежест и нов подход. Поизчерпа се, както всеки друг. Все пак 4 години не са малко, а когато няма големи успехи, то е необходимо да се търси алтернатива. Дали ще е успешна е друга тема, но това не означава, че не трябва да търсим решение. олкото до Силвано Пранди - аз съм твърдо против, защото не виждам какво ще даде повече от Пламен на отбора, даже ще ни върне назад.
  • 2 Иван иванов

    3 0 Отговор
    Не съм съгласен с Вашият коментар.По- скоро трябва да си замине г- н Данчо Лазаров, тъй като той вече е прехвърлил пенсионната възраст и смятам да си гледа старините, а не да се съревновава с Т.Живков.Заедно с него трябва да си тръгнат и неговите лизачи. На тази възрст няма с какво да помогне на волейбола

    Коментиран от #3

  • 3 Белчо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван иванов":

    Абсолютно вярно!
    Този човек от години разбива всичко хубаво във волейболът ни!Сега с подкрепата на бруталният Ганев,смазват всичко.Изгониха Казийски- точно когато беше във върхова форма.
    Изгониха Стойчев - точно когато в Италия го признаха за треньор номер едно.
    Знаете ли, че според кликата на Лазаров,в България има над ОСЕМДЕСТ професионални волейболни клуба?
    Ние нямаме осемдесет професионални играчи,ама клубове - бол.
    Това са фиктивни клубове, с по един човек,на заплата , за да гласува за Лазаров.
    Затова никой не може да го пребори на избори.
  • 4 На Скримов двойникът

    0 0 Отговор
    Играя Волейбол от дете, сега съм на 42, без претенции за професионални изяви, но....
    Рибата се омирисва откъм главата.Това важи и за този спорт и у Дома.България, въпреки това как изобщо стои на световната карта, е ФАКТОР във спортът ВОЛЕЙБОЛ !
    Нужни са про-ме -ни ....