Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 16:28 1 401 1

Ето това се нарича треньор (ВИДЕО)

  • треньор-
  • мотивация-
  • надъхване-
  • обрат-
  • тенис-
  • касаткина-
  • реч

Наставникът на Даря Касаткина я надъха и тя спечели загубен мач

Треньорът на Даря Касаткина - Филип Дьоес - направи поредната си забележителна реч по време на пауза за консултация на корта с възпитаничката си в доста драматичен за нея момент. Касаткина губеше с 2:6, 1:4 на финала в Москва от Онес Джабюр, като и предстоеше да сервира.

След въпросните вдъхновяващи изречения Касаткина върна пробива, с който изоставаше, а впоследствие спечели тайбрека във втория сет на 3. Третата решителна част също бе спечелена с 6:4 от нея, с което тя продължи страхотното си представяне през сезона и се поздрави с купа “Кремъл”.

“Имаме 10 минути да намерим решение, какво предлагаш? Не мисли, че не е възможно! Все още сме в мача, ще сервираш и какво ще направим? Кажи ми една конкретна цел. Ще направиш кик сервис в тялото й, няма повече да сервираш на форхенда й. А на всеки ретур оттук нататък ще връщаш топката в средата на корта и оттам ще играеш колкото можеш повече топки на бекхенда й. Не мисли, че е невъзможно, още сме в мача. Ако мислиш, че е свършил, нека си сменяме работата, но аз не искам да си сменям работата, а да спечеля с теб тази титла тук.

Ще го направиш, ще играеш всяка точка по един и същи начин, просто остани в концентрирана в точката. Не се отказвай, гледай резултата, можеш да го направиш”, каза убедително Дьоес, който и в други мачове е привличал вниманието към себе си с вдъхновяващите си речи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 0 Отговор
    Гришо да го наема