Last news in Fakti

25 Октомври, 2018 15:02 1 387 4

Марков: Цената на емблемата бе завишена

  • марков-
  • емблема-
  • цена-
  • милева-
  • лудогорец-
  • цска-
  • левски-
  • петричев-
  • сираков-
  • ганчев

"Скандалът с Петричев бе една закачка", заяви спортният директор на ЦСКА

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков разкри огромна несправедливост около купената от клуба емблема и за това дали е възможна коалиция с Левски срещу Лудогорец. За такава намекна изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

„За мен в личен план никога не съм имал съмнения относно намеренията на нашите собственици. Те отдавна бяха афиширани по отношение на емблемата. За някои от нашите привърженици бъдещето беше неясно и сега това закупуване на емблемата успокои феновете. Имаше голям прираст на феновете на мача ни с Етър и това означава, че по-голямата част от тях припознават настоящия ЦСКА. Защо толкова късно бе купена емблемата? Това е един технически въпрос, на който могат да отговорят само собствениците. Безспорно тези огромни средства можеха да бъдат използвани за други цели – за ДЮШ, за стадион „Българска армия”, който ще погълне огромни средства. За емблемата аз искам да споделя и искам да обърна внимание на една несправедливост – за включването на едни земи близо до Черно море в сумата. Синдичката беше включила тези земи в първоначалната цена, а те са вече с друг собственик, но въпреки всичко, този факт не беше отчетен. Не беше обърнато никакво внимание от съдийката. Това е огромна несправедливост, която води до завишаване на сумата, която беше платена. Това говори и за качеството на правосъдната ни система. Става въпрос за една много сериозна цифра, която щеше да доведе до едно облекчение. На ход е нашият клуб, който ще си потърси правата и българският съд да вземе становище, което да доведе до истината. Това е огромна несправедливост”, коментира спортният директор в интервю пред "Диема Спорт" по въпроса с емблемата.

„Аз съм от 1975 година в ЦСКА, първите 10 години като състезател. За мен в личен план емблемата значи много. Беше въпрос на чест и на обещание от собствениците. Въпрос на сантименти, но парите можеха да бъдат инвестирани в друга посока, много по-полезна за развитието на клуба. Със закупуването на тази емблема голяма част от хората са наясно, че намеренията на собствениците са да развиват клуба. Ние с мои колеги обикаляхме градовете из България и фенклубовете по места, навсякъде ги убеждавахме, че обещанията ще бъдат спазени и емблемата ще бъдат спазени.”

„Наско Сираков в ЦСКА? Това не е феномен, който касае само България. Помните, че Фиго промени клубната си принадлежност и отиде от Барса в Реал Мадрид. Ганчев красноречиво обясни, че отношенията им са на приятелска основа. Не виждам лошо и негативно. В правото на Гриша Ганчев е да му предложи пост или не, отчитайки позитиви и негативи. Въпросът трябва да бъде зададен към „червената” общност.”

„Това с г-н Петричев е една закачка. Аз съм от много години съм във футбола и не си спомням да е имало коалиция между Левски и ЦСКА. Все едно между Милан и Интер или Барселона и Реал да има коалиция. За нападките между собствениците на грандовете? Аз не съм собственик на клуба, въпросът трябва да бъде отправен към тях. Това е тяхно право, така те преценяват“, коментира Пламен Марков думите на Петричев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хитеp

    6 3 Отговор
    ХАА-ХА-ХА то целия Литекс стана цска та наско пурата неможе да стане цесекар!Може разбира се всичко зависи от парите които му подадат!
  • 2 Ники

    7 5 Отговор
    Браво платиха емблемата ... те са си дали оферта на търга .. завишена била ??!! А как спечелиха търгът за Българска Армия ? А то нямаше търг дадоха им го е така ... А UEFA как така ги обяви за нов цлуб .. сложи им 3 години да нямат право да играят в Европа ... мина 1 година и изведнъж почнаха да играят ? Евала на Боби Михаилов .. човека явно наистина има позиции ... Жалкото е , че само тъпотии ...

    Коментиран от #3

  • 3 пропусна

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    само да кажеш, че не те, а държавата им плати емблемата с поръчката на автомобили от ловешко...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.