3 Ноември, 2018 12:10 899 0

Наполи разгроми Емполи с 5:1

  • наполи-
  • емполи-
  • разгроми-
  • победи-
  • мертенс

С този успех Наполи си върна второто място в класирането с 25 точки

Наполи разгроми Емполи с 5:1 - 1
Снимка: Shutterstock

Наполи разгроми Емполи в среща от 11-ия кръг в Серия "А". Битката на стадион "Сан Паоло" приключи при показателното 5:1 за домакините.

За победителите точни бяха Инсине, Мертенс (на три пъти) и Аркадиуш Милик. За гостите почетното попадение бе дело на Франческо Капуто.

Старт на наказателната акция в полза на неаполитанци даде Инсине, който след само 8 минути игра вече бе извел състава си напред в резултата. Половин час след това Мертенс реализира първото си попадение за вечерта, разписвайки се с плътен удар по земя.

Двадесет игрови минути по-късно Емполи понечи да се върне в срещата, с гол на Капуто. Това обаче сякаш само раздразни домакините, които възстановиха предимството си от две попадения с такова на Мертенс в 64-ата минута.

В последната минута Милик, а в продължението на мача отново Мертенс, този път на празна врата, след като бе преодолял технично вратаря, оформиха оказалото се и крайно 5:1.

С този успех Наполи си върна второто място в класирането с 25 точки, като се приближи на 3 зад лидера Ювентус, пише topsport.bg.

Мертенс пък завинаги записа името си в историята на Серия "А". Той стана най-резултатният белгиец, който някога се е изявявал по италианските терени, а също така задмина и клубната легенда Карека. Това бяха съответно неговите попадения №73, 74 и 75 в Калчото. По този начин Мертенс изпревари с две попадения постижението на Карека и зае еднолично 6-ото място във вечната листа на реализаторите в Наполи.

Мертенс дотук има 249 официални мача за Наполи, в които е отбелязал 98 гола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА