3 Декември, 2018 11:01 1 222 2

Националите ни са оптимисти за Евро 2020

  • българия-
  • евро 2020-
  • квалификации-
  • шансове-
  • класиране-
  • национали-
  • национален отбор

"Защо да не се борим за първото място?", попита Васил Божиков

С оптимизъм бе приет жребия за Евро 2020 от българските национали. Нашите са в група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово, а Ивелин Попов, Васил Божиков и Страхил Попов коментираха съперниците ни.

"Има един изявен лидер в групата в лицето на Англия. Не трябва обаче да подценяваме и другите отбори. Косово все пак спечели своята група в Лига на Нациите. Имаме реален шанс да се борим за второто място с отбора на Чехия. Усещаме положителна промяна в националния отбор. Виждате в Лига на Нациите спечелихме навън със Словения. Но не трябва да разчитаме на никой друг и да си свършим сами работата. Надявам се да продължим традицията да играем вкъщи силно със силните и защо не да победим Англия у дома? Мисля, че във футбола всичко е възможно. От 55 отбора в квалификациите само 6-7 се отличават от другите. Всеки един от другите може да победи всеки друг. Ние, мисля, сме един стабилен отбор.", коментира пред БНТ Ивелин Попов.

"Групата е изключително тежка, но не сме си и представяли друго. Щастлив съм, че ще имаме възможността да се изправим срещу футболисти от ранга на тези, които играят в Англия и Чехия. Ще се борим, защо не и за първото място. Звучи прекалено оптимистично. Както каза Петър Хубчев сега не е време да се говори. До март има достатъчно време, противниците ще бъдат проучени. Сериозни отбори са", допълни Васил Божиков.

"Абсолютно всичко е възможно в нашата група. Всички отбори са равностойни. Приемлив жребий. Нямаме футболисти на световно ниво, както преди Стоичков и Бербатов. Но имаме на добро европейско ниво. Ако продължим да изграждаме добър и силен колектив, който да се бори във всяка една минута на мача, имаме шанс да се преборим с всеки един отбор. Асистенцията е плод на целия отбор. Ако дадеш пас, а няма кой да го вкара, няма да има асистенция. Надявам се в идните квалификации всеки един да има роля в представянето на отбора.", коментира Страхил Попов пред БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макс четвърти

    1 1 Отговор
    Това са им възможностите
  • 2 dan4o

    1 1 Отговор
    Тръгват аслани,ще се върнат нас*ани.