Last news in Fakti

14 Декември, 2018 14:57 1 562 3

Антъни Иванов продължава да чупи рекорди

  • иванов-
  • рекорди-
  • бътерфлай-
  • световно първенство-
  • свободен стил-
  • плуване-
  • българия

Българският плувец записа постижения на 50 метра бътерфлай и 200 метра свободен стил

Антъни Иванов подобри още два национални рекорда по време на Световното първенство по плуване в малък басейн в Ханчжоу, Китай.

Най-добрият български плувец в момента счупи постиженията на 50 метра бътерфлай и на 200 метра свободен стил за мъже в четвъртия ден на шампионата на планетата.

На 50 бътерфлай Иванов финишира 30-и в сериите с време 23.42 секунди и си върна рекорда в дисциплината, който за кратко бе притежание на Иван Алмаджиев - 23.81, поставен в Стара Загора в началото на месеца.

Преди това Антъни направи поправки и на собствените си върхови постижения на 200 и 100 метра бътерфлай, като в първата дисциплина плува във финала, където остана осми в света.

Антъни Иванов затвърди топформата си и с фамозно плуване в щафетата на 4 по 200 метра свободен стил, където падна близо 35-годишен рекорд.

Българският квартет в състав Антъни Иванов, Йордан Янчев, Калоян Братанов, Светлозар Николов финишира за общо време 7:15.85 минути и свали близо 9 секунди от един от най-старите държавни рекорди - 7:24.43 минути, поставен от националния отбор през март 1984 година в Благоевград.

Плуването на Антъни Иванов на първи пост е нов национален рекорд на 200 метра свободен стил.

Състезателят на Вихрен даде време 1:45.87 минути, с което подобри собственото си постижение от 1:45.94, поставено преди година на държавното първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сладур

    10 1 Отговор
    Истински спортист,който да му се радва човек отсекъде..!!!!!Браво Антъни,дано пак да има силни спортисти,които да радват ,БГ!Това е един спорт,който го обожавам, и заради Фелпс..!!!!!!!
  • 2 гост

    9 1 Отговор
    Браво на момчето! Индивидуалните спортове разкриват що за човек си.
  • 3 Сайт за обратни

    3 1 Отговор
    Като влезна в тема спорт,и ми е удоволствие да ги чета,защото тук не влизат п.........!!!Специалната тема при тях е друга!Като се развихри ,,една,,от тях няма спирка..!!!!Благодаря на журналистите,които не забравят тези красиви теми...,защото са мен са такива..!!!