16 Декември, 2018 11:56 1 782 0

Гризман влезе в историята на Атлетико Мадрид

  • гризман-
  • голове-
  • история-
  • атлетико мадрид-
  • чужденец

Французинът е чужденецът с най-много голове за мадридчани

Световният шампион с Франция от това лято в Русия Антоан Гризман вкара два гола за успеха на Атлетико (Мадрид) с 3:2 при визитата на Валядолид и с 83 попадения е най-резултатният чужденец за „дюшекчиите“ в Примера дивисион.

Нападателят постигна това в юбилейния си ма №300 в испанския елит, дебютирайки през 2009 година с екипа на Реал Сосиедад. Той е в Атлетико от 2014 година и оттогава насам е вкарал 120 гола във всички турнири, заемайки седмо място във вечната голмайсторска листа на клуба. Гризман изпревари в нея аржентинеца Рубен Кано, играл за тима в края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА