Last news in Fakti

25 Януари, 2019 01:00 2 035 0

Дейвид Бекъм купи акции от петодивизионен отбор

  • бекъм-
  • акции-
  • салфорд сити-
  • собственост-
  • отбор-
  • купуване

Легендарният футболист се присъедини към братята Невил, Гигс, Бът и Скоулс

Дейвид Бекъм вече е акционер в Салфорд Сити, след като придоби 10% от капитала на тима. По този начин Бекс се присъедини към други от бившите звезди на Манчестър Юнайтед, които държат по 10% от Салфорд. Сред тях са братята Гари и Фил Невил, Райън Гигс, Ники Бът и Пол Скоулс.

Бекъм купува своя дял от Салфорд от Петър Лим, като по този начин сингапурският милиардер намали участието си до 40%.

„Щастлив съм, че се присъединявам към Питър Лим и колегите ми от Клас'92 на академията на Юнайтед като собственици на Салфорд. Прекарах доста време в Салфорд по време на ранните си години в Манчестър, ето защо съм доволен, че се присъединявам към тима. Салфорд постигна толкова много за кратък период от време, феновете там са невероятни", казва Бекъм.

Днес Салфорд играе в петото ниво на английския футбол, след като преди три години бе в осмото му ниво. Тимът е само на точка от лидерската позиция, която пък дава директна възможност за промоция в 4-то ниво.

Днес Бекъм е мажоритарен собственик на Интер Маями. Клубът се очаква да започне да играе в MLS от 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА