30 Януари, 2019 12:58 2 015 4

Кирил Десподов отива в Серия "А"

  • цска-
  • десподов-
  • каляри-
  • трансфер

Футболистът на ЦСКА ще подпише договор с Каляри

Футболист номер 1 на България за 2018 година Кирил Десподов съвсем скоро ще сбъдне мечтата си да заиграе в някое от големите първенства на Стария континент. Звездата на ЦСКА ще продължи кариерата си в Серия "А", пише "Sportal.bg". До броени часове той ще бъде продаден на Каляри. Двата клуба вече са се разбрали за трансферната сума, остава единствено самият играч да се споразумее за личните си условия.

Няколко различни източника потвърдиха, че "червените" са приели офертата на клуба от Сардиния и ако не възникнат непредвидени спънки, сделката трябва да бъде финализирана още днес. Джанлука Ди Марцио, който е един от най-уважаваните спортни журналисти на Апенините и винаги разполага с точна информация за предстоящи трансфери, също написа в Twitter, че Десподов е много близо до Каляри.

През последните седмици българският национал беше свързван с една дузина отбори от Западна Европа, Русия и Балканите. ПСВ Айндховен, Андерлехт, Спартак (Москва), Дженоа, Кардиф Сити, Мидълзбро, Фенербахче и Олимпиакос са само част от клубовете, проявили интерес към крилото.

Преди няколко дни се появи информацията, че Десподов е бил предложен на гранда Милан, а в същото време представители на Уест Хам пристигнаха в София, за да преговарят за 22-годишния нападател. По всичко личи обаче, че от Каляри са изпреварили конкуренцията и ще се сдобият с подписа на родния национал. Той е бил наблюдаван от главния скаут на италианците Рикардо Гуфанти в не един и два мача през есента.

Тимът от Сардиния заема 14-о място в Серия "А", като от началото на сезона има 4 победи, 9 равенства и 8 загуби. Старши треньорът Роландо Маран настоява за привличането на футболист, който умее да действа както по фланга, така и в предни позиции. В момента голмайстор на Каляри е Леонардо Паволети, който е отбелязал 7 от 19-те гола на отбора в шампионата.

В Италия припомнят, че в началото на кариерата си, още докато носеше екипа на Литекс, Десподов беше харесан от Лацио. В свои интервюта роденият в Кресна футболист неведнъж е изтъквал, че е фен на италианския футбол и ако трябва да избира, иска следващият му отбор да е от Серия "А".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    2 7 Отговор
    Тоя ще играе или в Турция или в Кипър.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Меркел

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    Ти грамотен ли си бе? Кой ти пише хейтовете?
  • 3 антрашпиц

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иво":

    В турция играят сакателите на уевски.
  • 4 Alpha_Lone_Wolf

    0 0 Отговор
    Направо отива в Серия Б, Каляри е опашката на класирането май? Ако е така, жалко за Десподов, ще стане като Домовчийски.