Last news in Fakti

31 Януари, 2019 10:02 3 333 1

Ювентус се издъни грандиозно за Купата

  • ювентус-
  • роналдо-
  • аталанта-
  • купа на италия-
  • отпадане

"Старата госпожа" загуби от Аталанта с категоричното 3:0

Кристиано Роналдо и Ювентус си намериха майстора и в Италия, допускайки първа и при това кошмарна загуба на домашна сцена този сезон, след като преди това бяха загубили на два пъти в груповата фаза на Шампионската лига - с по 1:2 от Манчестър Юнайтед у дома и от Йънг Бойс в Берн.

Сега "бианконерите" загубиха категорично с 0:3 при визитата си на Аталанта в четвъртфинал за Купата на Италия и бяха отстранени от надпреварата. Бергамаските сложиха край на четиригодишната хегемония на "старата госпожа" в турнира.

Тимоти Кастане (37) и Дуван Сапата (39, 86) на два пъти шокираха своите гости, а Роналдо и компания така и не успяха да отвърнат на удара, а опитният защитник Джорджо Киелини се контузи и напусна принудително още през първото полувреме. Така тимът от Бергамо ще играе на полуфинал срещу Фиорентина, който по-рано се подигра с Рома, унижавайки „вълците“ със 7:1 във Флоренция.

Домакините играха много добре през първата част и поведоха в 37-ата минута, когато Жоао Кансело загуби топката в своята половина от Тимоти Кастане, който напредна през средата и с плътен удар преодоля Войчех Шчесни за 1:0. След само още две минути Дуван Сапата удвои аванса на бергамаските след пас на Марио Пашалич.

Ювентус стигна до най-сериозното си положение за гол едва в 68-ата минута, когато Сами Кедира не успя да се разпише от изгодна позиция. В 86-ата минута пък Дуван Сапата оформи крайния резултат, след като наказа грешка на Матиа де Шилио, върнал слабо топката към полския вратар Шчесни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    12 0 Отговор
    Хаха е така е във Футбола ... малко разсеяност и айдее