Last news in Fakti

31 Март, 2019 13:31 1 016 0

Борусия (Дортмунд) излъга Волфсбург с два гола в добавеното време

  • борусия (дортмунд)-
  • волфсбург-
  • байерн (мюнхен)

"Жълто-черните" вече са с 2 точки пред Байерн (Мюнхен)

Борусия (Дортмунд) излъга Волфсбург с два гола в добавеното време - 1
Снимка: Twitter

Отборът на Борусия (Дортмунд) излъга с 2:0 Волфсбург на своя стадион "Сигнал Идуна Парк" в един от най-интригуващите мачове от 27-ия кръг на германското първенство, пише sportal.bg. Пако Алкасер бе точен от фаул в първите секунди на добавеното време, а в 94-ата отново испанският нападател порази противниковата врата, оформяйки крайния резултат. "Жълто-черните" вече са с 2 точки пред Байерн (Мюнхен) на върха в класирането, след като баварците стигнаха само до 1:1 при гостуването си на Фрайбург. "Вълците" от Волфсбург пък са осми след това поражение.

Една от звездите на Борусия - Марко Ройс, пропусна мача заради бременността на партньорката си Скарлет. Очаква се всеки момент Ройс да стане баща. Пако Алкасер бе на върха на атаката на домакините, а гостите разчитаха на трима играчи в предни позиции - Адмир Мехмеди, Вутер Вегхорст и Феликс Клаус.

Първата ситуация, в която някой от двата тима застраши сериозно противниковата врата бе в 19-ата минута. Марио Гьотце центрира отдясно по земя към Пако Алкасер и дребничкият испански нападател без забавяне стреля, но топката профуча над напречната греда на вратата на Волфсбург.

В 28-ата минута Вутер Вегхорст тества Роман Бюрки с опасен изстрел от границата на наказателното поле, но стражът на Борусия реагира отлично и боксира топката.

В 62-ата минута Джейдън Санчо не бе далеч от това да изведе Борусия напред в резултата. Той бе намерен от Томас Дилейни в наказателното поле на гостите и стреля, но от относително малък ъгъл и вратарят Коен Кастеелс изби.

Двубоят вървеше към 0:0, но в последните секунди Пако Алкасер се превърна в герой за Борусия. Домакините получиха право да изпълнят пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле в последната минута. Късмета си пробва Алкасер и след лек рикошет нападателят реализира решаващото попадение. Буквално в последните секунди на срещата “жълто-черните” окончателно сразиха съперника си. След контраатака Джейдън Санчо подаде на Пако (играч на дортмундци пропусна много далновидно топката) и от съвсем близко разстояние испанецът не сбърка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА