12 Април, 2019 11:29 1 048 0

Челси се измъкна срещу Славия Прага

  • славия прага-
  • челси-
  • алонсо-
  • лига европа-
  • четвъртфинал

Лондончани успяха да спечелят срещата с 0:1 с гол в 86-ата минута

Челси се измъкна срещу Славия Прага - 1
Снимка: БГНЕС

Голямата сензация този сезон Славия (Прага) загуби у дома от Челси с 0:1 в първия мач помежду им от четвъртфиналите в Лига Европа. В миналия кръг чехите елиминираха Севиля, а сега се опитаха да се противопоставят на "сините" и ги затрудниха максимално, но в края Маркос Алонсо (86) донесе успеха за английския гранд.

Домакините започнаха по-добре и пропуски последователно направиха Симон Дели и Петр Севчик. След това в 25-ата минута Челси пропусна страхотна възможност да поведе в резултата, след като Вилиан шутира, но топката срещна напречната греда на вратата. До края на първото полувреме нито един от двата отбора не успя да създаде опасно положение.

След почивката гостите промениха начина си на игра и застрашаваха по-често противниковата врата. В 60-ата минута Вилиан центрира от корнер в наказателното поле на Славия и Антонио Рюдигер отправи много опасен удар, но вратарят Коларж спаси. Секунди по-късно стражът на чехите се намеси решително и срещу излезлия сам срещу него Вилиан.

Славия имаше прекрасен шанс да вкара гол в 69-ата минута, когато Траоре шутира от дъгата на наказателното поле, но Кепа Арисабалага изби в корнер, както направи и след това в 80-ата минута при удар на Борил.

Челси стигна до победата след комбинация между Вилиан и Маркос Алонсо, при която бразилецът сложи топката на главата на испанеца, който я насочи във вратата за крайното 0:1.

Така Челси взе аванс от един гол преди реванша на „Стамфорд Бридж“ след седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА