Last news in Fakti

15 Април, 2019 10:26 1 341 0

Лил унижи чакащия титлата ПСЖ

  • лил-
  • псж-
  • червен картон-
  • бернат-
  • мюние-
  • автогол-
  • унижение-
  • титла

Вторият във временното класиране размаза парижани с 5:1

Лил унижи чакащия титлата ПСЖ - 1
Снимка: БГНЕС

Вторият във временното класиране Лил унижи почти сигурния шампион ПСЖ с 5:1 в дербито от 32-ия кръг на френската Лига 1 и му нанесе втора загуба за сезона, отлагайки празненствата му за титлата. Парижани продължават да водят убедително с аванс от 17 точки на върха и е въпрос на време да си гарантират и на теория шампионския трофей.

Още в 7-ата минута Тома Мюние си вкара автогол и даде преднина на „кучетата“, но Хуан Бернат (11) бързо изравни след асистенция на Килиан Мбапе. През първата част бяха извършени три принудителни смени – две в състава на гостите и една в тази на домакините. Тиаго Силва и Мюние се контузиха от парижани и бяха заменени от Керер и Диаби, а Габриел напусна от състава на домакините и вместо него мача доигра Соумаоро. В 36-ата минута пък Бернат бе изгонен с директен червен картон и гостите бяха в намален състав.

След почивката Лил се възползва от числения си превес на терена и разби съперника. Никола Пепе (51) даде началото след пас на Иконе, който асистира и на Жонатан Бамба (65) за 3:1. След това се разписаха още Габриел (71) и Жозе Фонте (84) след асистенции на Пепе.

С този категоричен успех Лил се утвърди на второто място с 64 точки и вече е на 9 пред третия Олимпик (Лион). ПСЖ остава лидер с 81 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА