Last news in Fakti

24 Април, 2019 10:25 1 041 2

Барселона е на една победа от титлата

  • барселона-
  • титла-
  • аленя-
  • дембеле-
  • алавес

Каталунците се справиха с Алавес и се нуждаят от 3 точки, за да станат шампиони

Барселона е на една победа от титлата - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона е само на крачка от спечелването на шампионската титла, след като спечели с 2:0 при гостуването си на Алавес в среща от 34-ия кръг на испанската Примера дивисион и увеличи аванса си на върха до 12 точки, но с една среща повече от Атлетико (Мадрид). Каталунците може да триумфират с титлата при загуба на „дюшекчиите“ у дома от Валенсия в сряда вечер.

Играчите на Ернесто Валверде доминираха от самото начало, но головите положения бяха рядкост. Пропуски през първата част направиха последователно Луис Суарес и Филипе Коутиньо.

Домакините играеха стабилно в защита, но тя капитулира в 54-ата минута, когато Карлес Аленя се разписа след асистенция на Сержи Роберто. Малко след това при разбъркване в наказателното поле на домакините Пике бутна топката зад голлинията, но след преглеждане на ситуацията с ВАР съдията даде дузпа, реализирана в 60-ата минута от Луис Суарес. Това бе 21-и гол за уругваеца този сезон, а веднага след него в игра на мястото на Дембеле се появи Меси. До края на мача обаче не се стигна до други попадения и каталунците заслужено си тръгнаха с трите точки.

След успеха си Барселона има 80 точки на върха и докосва спечелването на 26-а титла в историята. Алавес е осми с 46 точки и на 6 зад шестия Севиля, който е на позиция, даваща право на участие в Лига Европа.

Ако Атлетико не загуби от Валенсия, то титлата може да бъде спечелена от Барса срещу Леванте у дома и каталунците да триумфират 3 кръга преди края.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    0 0 Отговор
    Vicka Barcaa ... тази година требъл ...
  • 2 твр

    1 0 Отговор
    Негрите са изостанала в развитието си раса. Камперовият ъгъл на главите им е по-малък от този на бялата раса. Умен човек никога не би се оженил за човек от изостанала в развитието си раса.
    България без негри! Престъпления носят със себе си навсякъде по света!