Last news in Fakti

29 Април, 2019 16:03 7 338 11

Уволниха Дерменджиев, Георги Тодоров поема Левски

  • уволнен-
  • треньор-
  • георги дерменджиев-
  • георги тодоров-
  • левски-
  • рокади-
  • бг футбол

Сините се поемат от треньор донесъл Купата на България на Левски

Уволниха Дерменджиев, Георги Тодоров поема Левски - 1

Ръководството на Левски уволни старши-треньора Георги Дерменджиев и го замени с Георги Тодоров, който и преди е заемал длъжността, пише Sportal.bg.

Днес следобед изпълнителният директор на "сините" Павел Колев обявил на Дерменджиев, че повече няма да бъде наставник на 26-кратните шампиони.

Фатална за пловдивчанина се превърна загубата с 1:2 от Берое на стадион "Георги Аспарухов" на Разпети петък. Поражението беше трето за столичани под негово ръководство от 11 мача в Първа лига. Предните две бяха допуснати от бившия му тим Лудогорец, като и в двата случая "орлите" спечелиха с по 2:0 в София. Така 64-годишният специалист изкара само 88 дни начело на столичния гранд, в които записа пет победи, три равенства и три поражения.

За негово съжаление той влезе в историята, като първият треньор на Левски, който не успя да спечели нито едно от четирите си домакинства в първенството на "Герена", записвайки равенства с Локомотив (Пловдив) - 1:1, и Ботев (Пловдив) - 1:1 и поражения с 0:2 от Лудогорец и 1:2 от Берое.

Съставът на Дерменджиев отбеляза 14 гола под негово ръководство и допусна 11 попадения. Три пъти "сините" не успяха да се разпишат, а пет пъти Николай Михайлов запази вратата си без гол. Той оставя Левски на трето място с актив от 59 точки.

Ето защо, до края на сезона, наставник на сините ще бъде Тодоров.

Опитният специалист, който работи в школата на клуба, има необходимия лиценз ПРО, за да се водят мачове от елита. Неговият лиценз вече беше използван през този сезон, след като Делио Роси беше уволнен миналото лято. Тогава помощникът на италианеца Тодор Симов води в тандем с Тодоров мачовете срещу Ботев (Пловдив) - 1:0, и Черно море (2:2). Младият треньор имаше последната дума, но в оставащите пет кръга от сезона тежката дума ще има 62-годишният специалист, който има 38 мача начело на Левски в своята кариера. Негови помощници ще бъдат Димитър Телкийски, който беше дясна ръка на Дерменджиев, и Красимир Петров, който води юношите набор - 2003 година на "Герена".
Тодоров има два периода като треньор на "сините", в които е записал общо 27 победи, 8 равенства и едва три загуби, като две от тях са от Челси в турнира за Купата на УЕФА. Интересното е, че те са записани в дебюта му и в третата му официална среща начело на тима.

Първият период на Тодоров е от месец септември до месец декември 2001 година, след като сменя Люпко Петрович. За 15 мача Левски има 11 победи, две равенства и две поражения. Девет победи и две равенства от 11 мача в "А" група, две победи в Купата на България и две поражения в УЕФА. Зимата е заменен от Рюдигер Абрамчик.

Вторият период на Тодоров започва месец март 2003 година, когато сменя на поста Славолюб Муслин. Той води тима до края на сезона, като под негово ръководство "сините" печелят Купата на България и изиграват общо 13 срещи в сезон 2002/2003 година. В тях записват девет победи, три равенства и една загуба. От 10 мача в "А" група балансът е - 7 победи, две равенства и една загуба с 1:2 от Локомотив (Пловдив) на "Лаута", дошла след точно изпълнена дузпа от Дончо Донев. Докато в трите мача за Купата на България столичани изхвърлят ЦСКА на полуфиналите след победа на "Българска армия" с 1:0 и равенство на "Герена" (0:0), а във финала на "Васил Левски" надвиват Литекс с 2:1.

Сезон 2003/2004 година започва с Тодоров като старши-треньор. След десет официални мача обаче е сменен в края на септември, въпреки че тимът му няма поражение. Тогава обаче в Левски равенствата бяха равносилни на загуба, като именно след 0:0 с Черно море на "Герена" приключва авантюрата му. Той е заменен за един мач от Емил Велев, след което Георги Василев поема тима. През есента на 2003 година при Тодоров "сините" записват седем мача в "А" група - 4 победи и три равенства, а в Европа имат три победи от три мача, което дава основата на Гочето да изведе тима до сблъсъците с Ливърпул през пролетта на 2004 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимо

    28 3 Отговор
    Това е някаква лудост! Цесекар съм, но ми е жал за Левски. Не ме радва хаоса в клуба и следващите една след друга глупост след глупост . Така не би могъл да работи никой пълноценно. И никой , включително и ЦСКА не печели нищо от задълбочаващата се криза в отбор като Левски. Така само и единствено се погребва футбола в България, това е единственото сигурно нещо. Тия хора там - директори, президенти , Павел Колевци и незнам си там кой още нямат акъл за два лева!

    Коментиран от #7, #8

  • 2 ЦСКА

    11 4 Отговор
    И Левски, и ЦСКА няма да спечелят нищо, докато Борисов е на власт! Помнете ми думите! Политиците най-много се страхуват от фенската маса. Всичко се режисира от собствениците (те ако не слушат се започва с притискане на бизнеса). За съжаление, треньорите го отнасят. Светли празници!
  • 3 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Да се намираме на работа...
  • 4 Koko

    8 0 Отговор
    Що не обявят поста "и.д." треньор за работа на смени, може и по 2-3 на ден. Бездруго повече не изкарват
  • 5 е така ще е

    12 1 Отговор
    Левски и Литекс-ЦСКА ще си намерят послушни треньори за да играят на черно тото ,а феновете да духат супата ,както казваше настоящия тренер на формацията Литекс-ЦСКА .....
  • 6 Ха ха ха

    3 1 Отговор
    Тия палячовци, колко треньора смениха тоя сезон, май поставиха рекорд!
  • 7 нжъг

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    всичко е имитация...само наговорените мачови и залози са реалност..как мислиш се плащат заплатите и другите разходи на футболен клуб???
  • 8 ЦСКА

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    Никакъв цесекар не си . На ЦЕСЕКАРИТЕ не им е жал за говедата ..

    Коментиран от #10

  • 9 Анонимен

    3 0 Отговор
    Защо го уволняват нали всичко беше наред😩👌👍😊🤔😉☺️😍☺️😢😀🙄😜😜😅❤️😁😘
  • 10 Мимо

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "ЦСКА":

    Ей,.....Абе всъщност няма какво да ти обяснявам. Като ти гледам поста - няма смисъл. Ти дори не осъзнаваш каква е идеята на футбола и какво е съперничеството... Явно си от тези "ЦСКА-ри", заради които хората престанаха да ходяти да си водят децата или внуците да гледат мач в Събота и Неделя следобед. Ти, приятелю мои и такива като теб - лесни за манипулиране и без грам мозък индивиди докарахте до това дередже държавата като цяло...остави пък футбола. При вас бабаитлъка , простащината и мъжкарството са едно и също! Да, ама не! Между мъжкар и простак разликата е голяма, проблема е, че не го осъзнавате....
  • 11 боцмана

    2 0 Отговор
    По принцип няма ЦСКА , има Литекс!