Last news in Fakti

10 Май, 2019 13:57 3 549 3

Ливърпул унизи Барса и им взе милиони

  • коутиньо-
  • барселона-
  • изплащане-
  • елиминация-
  • ливърпул

Каталунците трябва да платят 4,3 милиона евро заради клауза в договора на Коутиньо

Ливърпул унизи Барса и им взе милиони - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул не само елиминира Барселона на полуфиналите на Шампионската лига, но и ще прибере сериозна сума от каталунците, информира „Ливърпул Екоу“.

Причината за това е клауза от договора за продажба на Филипе Коутиньо. Бразилецът премина от „Анфилд“ на „Камп Ноу“ през януари 2018 година. В договора обаче има клауза, че Барса трябва да плати 4,3 милиона паунда бонус, ако през сезон 2018/19 стигне до четвъртфиналите на Шампионската лига.

Тази клауза беше активирана, след като каталунците елиминираха френския Лион на осминафиналите. Ливърпул продаде Коутиньо на Барселона за 106 милиона паунда, но с различни клаузи в рамките на пет години тази сума може да нарасне с още 36 милиона от британската валута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фелацио Колев

    6 4 Отговор
    Ако Роналдо играеше щеше да направи обрат, много тъпо се получи, Роналдинио да е контузен.
  • 2 Чачо

    0 1 Отговор
    Направи проверка за петнадесет години назад,колко пъти се срещат двата отбора. След това виж колко пъти Ливърпул елиминира Барселона. Най трудния отбор за Барселона е Ливърпул. През 2008-ма Барселона се класират без да вкарат гол. 0-0 в Испания, а след това Ливърпул гол и автогол на Рийзе в края на мача.
  • 3 ЕКСПЕРТ

    0 0 Отговор
    мърсисайдци пак са на финала