16 Май, 2019 10:25 1 768 1

Лийдс не успя да се завърне в Премиършип

  • лийдс-
  • дарби каунти-
  • плейоф-
  • премиършип

Дарби Каунти успя да спре възпитаниците на Марсело Биелса в полуфинален плейоф

Лийдс не успя да се завърне в Премиършип - 1
Снимка: БГНЕС

Дарби Каунти е вторият финалист в плейофа за влизане в Премиър лийг. “Овните” изнесоха страхотен мач в полуфиналния реванш срещу Лийдс на “Елън Роуд” и шокираха домакините, побеждавайки ги с 4:2. В първата среща йоркширци спечелиха с 1:0, но след днешната загуба се сбогуваха с мечтата за завръщане в елита за сметка на своя съперник.

А мачът започна повече от добре за възпитаниците на Марсело Биелса, които поведоха в резултата в 24-ата минута с малко куриозен гол. Тогава при едно центриране от фаул никой не игра с топката, която се насочи към вратата и се отби от гредата. Там най-съобразителен се оказа Стюарт Далас, който отблизо вкара за 1:0.

Пет минути по-късно домакините можеха да удвоят, след като изстрел на Матеуш Клих бе с пасен от вратаря, а след това топката срещна и гредата.

В самия край на полувремето обаче играчите на Лийдс сами върнаха съперника в мача. Тогава се стигна до страхотно неразбирателство между вратаря и защитник на Лийдс, което позволи на Джак Мериът да излезе на празна врата и да вкара за 1:1.

Гостите се възползваха от психологическото си предимство и в началото на втората част нанесоха нови два удара по съперника. Първо в 47-ата минута Мейсън Маунт бе изведен в пеналта и технично копна топката за 1:2. След това в 58-ата минута “Овните” получиха дузпа за задържане на Бенет в наказателното поле и Хари Уилсън реализира от бялата точка за 1:3.

Лийдс реагира бързо и в 62-ата минута Стюарт Далас върна надеждите на своя тим. Той получи отляво, финтира защитник и отбеляза за 2:3.

В 78-ата минута обаче домакините останаха с човек по-малко, след като Берарди си изкара втори жълт и червен картон за груб фаул в средата на терена.

Гостите се възползваха от численото си преимущество и в 85-ата минута решиха всичко с четвърти гол, отбелязан отново от Мериът след хубава контраатака за 2:4.

В края и Дарби остана с човек по-малко, след като и Скот Малоун видя червения цвят в ръцете на съдията.

Така Дарби Каунти се добра до финалния плейоф за влизане в Премиър лийг, който ще бъде срещу Астън Вила. Двата тима ще застанат един срещу друг на 27 май на “Уембли”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    4 1 Отговор
    Лийдс- отбор без късмет !!!