5 Юни, 2019 11:29 1 635 2

Почина бащата на Шампионска лига

  • йохансон-
  • смърт-
  • президент-
  • уефа-
  • шампионска лига

Бившият президент на УЕФА Ленарт Йохансон напусна този свят на 89-годишна възраст

Почина бащата на Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Ужасна новина потопи в траур света на футбола. Бившият президент на УЕФА Ленарт Йохансон почина на 89 години. Новината бе съобщена от Шведската футболна асоциация.

Легендарният функционер оглавяваше УЕФА между 1990 и 2007 година и беше с ключова роля за създаването на Шампионската лига.

През 2017 година шведът бе в България и дори говори за конфликта си с Христо Стоичков. През 2005 година Камата бе селекционер на България и след загуба с 0:3 от Швеция обяви, че Йохансон е избрал и инструктирал съдията, който да повлияе на двубоя. По-късно покойният швед сподели, че Стоичков е поднесъл извинения.

"Ленарт е най-великият ни футболен функционер за всички времена. Никой друг швед не е имал такова влияние върху световния футбол. С работата си като президент на УЕФА и вицепрезидент на ФИФА той пораждаше само възхищение", заяви президентът на шведската футболна федерация Карл-Ерик Нилсон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 vasik atanasova

    2 0 Отговор
    ние ще живеем ли до 89 г ?