Last news in Fakti

11 Май, 2012 10:32 670 0

Треньорът на Григор: Не бързаме за никъде

  • димитров-
  • тенис-
  • купа дейвис-
  • муратоглу-
  • париж-
  • хингис-
  • раонич-
  • томич-
  • моресмо-
  • хюит
Треньорът на Григор: Не бързаме за никъде - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Патрик Муратоглу е собственик на тенис академията край Париж, която носи неговото име. От няколко месеца е личен треньор на Григор Димитров. Ето какво сподели пред медиите специалистът:

"Първата причина, поради която започнах да тренирам Григор Димитров, е нашата добра връзка и разбирателство през годините. Знаете, че в нашия спорт личният контакт е много важен. Прекарваме доста време с Димитров, пътуваме заедно, пътуваме много, а в такива ситуации няма как да работим, ако преди всичко не се разбираме добре. Това е първата причина. Втората е, че Григор е много мотивиран, много амбициран.

Той наистина иска да извлече максимума от възможностите си. За мен той притежава потенциал, за да изпълни целите си. Не мисля, че Григор има някаква конкретна цел. Не се стреми неизменно да бъде в топ 20, топ 30 на световния тенис. Най-важното за нас на този етап е да работим здраво, да даваме 100% от възможностите си. Всеки ден, на всяка тренировка. Точно заради това предпочитам нашите цели да са следните: Григор Димитров да продължи да се развива. Да развива играта си, да се развива физически, всеки ден, с всяка изминала тренировка. След това ще кажем: "Аз искам да бъда там или там" (в ранглистата - б.р.). Не бързаме за никъде. Моят баща ме е учил да слагам единия крак пред другия и така да се движа към целта. Никой не може да контролира времето.

Дали Григор е достатъчно търпелив? Това е най-големият проблем на всички млади играчи. Знаете, когато човек е млад, иска всичко на момента. За да стигнеш там, където искаш, трябва да работиш всеки ден, а също така да бъдеш и търпелив. Определено Григор полага големи усилия, в това мога да ви уверя".

На въпрос дали Григор трябва да се сравнява с младоци като Милош Раонич и Бърнард Томич, които успяха да минат пред него в ранглистата, Муратоглу коментира:

"Резултатите идват при всеки състезател в различно време. Има такива, които достигат до върха още в началото на кариерата си, на други пък им трябва повече време. Давам ви за пример Мартина Хингис (тя е треньор в академията - б.р.), която на 16 години стана номер 1 в света. Моресмо също оглави ранглистата, но го направи на 25 или 26 години. Тук няма правила. Разбира се, че можем да сравняваме играчите и по ранглиста. Да, в момента Раонич например е пред Димитров. Той има едно голямо оръжие - сервиса. Григор има две - сервис и форхенд. Разбира се, той има и други силни черти като например лекото и бързо придвижване по корта. Лейтън Хюит преди време стана номер 1 без силно оръжие, така че в тениса няма закони!", смята Муратоглу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА