12 Юни, 2019 10:24 869 0

Италия се измъчи, но се справи с Босна

  • италия-
  • босна и херцеговина-
  • джеко-
  • инсиние-
  • верати

Италианците трябваше да обръщат резултата

Италия се измъчи, но се справи с Босна - 1
Снимка: БГНЕС

Италия победи Босна и Херцеговина с 2:1 в среща от група J на квалификациите за Евро 2020 и продължава без загубена точка след 4 мача.

Очакванията за дерби се оправдаха и двата тима създадоха достатъчно положения, за да съжаляват за пропуснатата победа. Един Джеко изведе гостите напред в 32-ата минута, което беше първи допуснат гол за "скуадрата" в квалификациите, но Инсиние изравни минути след почивката. Марко Верати реши всичко в 86-ата минута с техничен удар за 2:1.

В друга среща Финландия се наложи с 2:0 като гост над аутсайдера Лихтенщайн. Теему Пуки откри резултата в 37-ата минута, а Калман удвои в 57-ата.

Армения пък поднесе голямата изненада и победи Гърция с 3:2 в Атина, с което европейският шампион от 2004 година остава далеч от класиране за следващия континентален форум.

В класирането води Италия с 12 точки, следва Финландия с 9, Армения с 6, Босна и Херцеговина с 4, Гърция също с 4, а Лихтенщайн с 0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА