19 Юни, 2019 09:36 1 211 9

Лечков: Искате прекалено много от БФС

  • лечков-
  • бфс-
  • условия-
  • организация-
  • ръководство-
  • футбол-
  • българия

"Не е наше задължение да създадем силно поколение", заяви вицепрезидентът на БФС

Лечков: Искате прекалено много от БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков гостува в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Героят от САЩ`94 реагира като ужилен, когато Антон Хекимян го попита дали не е време за смяна на ръководството на БФС.

"Кандидатирай се! Има си ред - конгрес, избори... Който е по-добър, нека заповяда. Във вашата телевизия има ли правила? Вие да не би всички да сте изрядни в тази телевизия", тросна се Лечков на Хекимян.

"Нашата организация е единствената в България, която се самоиздържа. Ние не висим на врата на някой, правим бази, правим каквото можем по нашите възможности и сили. При нас няма мутри, няма кой да ни се скара, няма кой да ни напсува, ние се самоконтролираме", коментира разпалено Лечков.

Вицепрезидентът на БФС обясни, че не централата, а клубовете имат задължение да създават нови футболни таланти. От БФС са предоставили най-добрите условия те да участват в националния отбор.

"Дали сме тази възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше задължение да създадем такова поколение. Аз имам двама синове, които не са футболисти, не съм успял значи... Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца", каза Лечков.

"Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени. Всичко друго - успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Едно време имаше спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Истината е, че има голям отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде трябва да се започне - от училище, от физическото възпитание, после работата по клубовете", продължи героят от САЩ`94.

"Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия - това е ролята на БФС. На клубно ниво трябва да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на Аякс. Знаете ли колко се използва - едва 5%. Клубовете не искат, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да правим това като футболен съюз", добави Лечков.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кои бяхте вие че вече не ви помня

    19 2 Отговор
    Лечков,сам петниш доброто име което имаше и което се крепеше на два-трите гола които вкара в подходящия момент.Сега ти и най вече Михайлов/ите/ сте се вкопчили в това БФС и не ви интересува,че убивате надеждите на цяла нация гонейки вероятно лични облаги.,,БЯГАЙТЕ БЪРЗО,, че сега вече след 25 години даже не ви знаят кои сте.Достоинство нямате ли,че говорите за избори?БФС ако е частна организация,защо представлява националния интерес.Трябва държавна структура да представлява държавния,/националния интерес.Какво прави на Михайлов сина му на вратата,че той не може да я върши тая работа и демотивира отбора сле леките голове които допуска винаги откакто го бутате за национален вратар.Вратари бяха Петков и Стоянов този нестава,ще провали и Балъков и теб и баща си.Още в първия си мач срещу германците пусна три бързи гола и трябваше да ви е ясно ,че си е със скромни възможности.За да спасите себеси рискувахте и Балъков.Освободете човека или се разкарайте .
  • 2 А защо Стоичков го няма в БФС?

    14 0 Отговор
    Една част от националния ни футболен отбор от 1994 се превръна в гробокопач на родния ни футбол! Прави впечатление, че един Стоичков не е между тези далавераджии, които освен фиркат по коктейли за друго не ги бива! Един ден, когато ГЕРБ падне от власт и тези некадърници от БФС ще си отидат! До тогава ще гледаме чуждите първенства!
  • 3 антрашпиц

    6 0 Отговор
    Ей хора,разберете го това нещо бе,без тренировки,без пот,труд,без мъки не се постигат спортни успехи.Слабо първенство,купени и уговорени мачове,слаби футболисти без спортен хъс и внос на съмнителни таланти от вън...и кво очаквате.Ми това е-последно място във временното класиране в квалификациите.Това е.Пък нека ви топлят оптмистичните прогнози на псевдо спортни журналисти за шансове за класиране.За класиране?На Какво?На масата ли?
  • 4 БФС

    4 0 Отговор
    Всички заедно към затвора ваща мама капути крадливи!
  • 5 Юноша на ЕТЪР от 90г

    7 0 Отговор
    Лечков аз мога да ти кажа и не само аз какво може да направи БФС за футбола у нас и ти го знаеш много по -добре но умишлено отклоняваш темата в друга посока.Ако имаше по 15 чужденци в отбор когато ти беше юноша - щеше ли да те е чувал някой - със сигурност НЕ. Нямаше да е чувал и за още много други.Ако наистина мислите за футбола ограничете броя на чужденците бе дявол да го вземе - иначе ще останете в спомените ми като добри футболисти и посредствени ръководители.
  • 6 Лечков

    0 0 Отговор
    Ех, че ода бих направил
    на баба си на хурката!

    Защо не съм и аз поет,
    като Сапунова трети!
    Че запял бих, че възпял бих
    на владиката конете!

    Но защо не съм Владикин,
    да напиша чудна драма -
    за жабите, за мишките,
    и боят им с цар Радана?

    Защо не съм и Войников,
    плодовит, прочут списател,
    да съставя и молитви
    на нашия цар създател?

    Защо не съм и Пърличев,
    да преведа Илиада;
    но с такъв превод, за който
    и лобут да ми се пада?

    Но защо не съм Славейков,
    да заплача, да запея:
    "Не пей ми се, не смей ми се,
    от днес вече ще да блея"?

    Но защо не съм и Вазов,
    "вярата" си да възпея:
    че ще стане вълк овцата,
    а певците като нея?!
  • 7 Любо

    2 0 Отговор
    Тоя никога не е имал задължения,само права.
  • 8 брок

    2 0 Отговор
    Няма такъв гьонсурат.
  • 9 Bonder

    0 0 Отговор
    Толкова много боклуци а толкова малко патрони...