Last news in Fakti

2 Юли, 2019 10:56 1 188 0

Без опитните в националния тим по волейбол

  • пранди-
  • национален отбор-
  • повиквателни-
  • олимпийска квалификация-
  • българия-
  • братоеви-
  • николов-
  • тодоров-
  • учиков-
  • иванов

Силвано Пранди не извика Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Теодор Тодоров, Николай Учиков и Владислав Иванов

Без опитните в националния тим по волейбол - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по волейбол Силвано Пранди не включи в състава за олимпийската квалификация шестима от най-опитните ни състезатели - близнаците Валентин и Георги Братоеви, центровете Николай Николов и Теодор Тодоров, диагоналът Николай Учиков и либерото Владислав Иванов, съобщава Нова телевизия.

И шестимата волейболисти са потвърдили, че няма да се разчита на тях за може би най-важното състезание в четиригодишния цикъл.

Играчи от отбора са се опитали да разубедят Пранди да промени решението си, но италианецът e бил непреклонен.

Братоеви, Николов и Тодоров са четвърти от Олимпиадата в Лондон, имат и четвърти места от европейско първенство и Световна лига. Учиков пък бе основен диагонал на световния шампионат през миналата година в отсъствието на Цветан Соколов. В актуалната формация на националите единствените с призови класирания от големи първенства са Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Светослав Гоцев. След загубата срещу Сърбия с 0:3 в Пловдив Силвано Пранди се измъкна от въпросите за изваждането на играчите от състава.

„Важно е тези шестима волейболисти, които съм избрал за конкретния мач за олимпийската квалификация, да са готови, а не колко дълга ще е резервната скамейка”, заяви Силвано Пранди.

Интересно мнение по темата изрази и бившият селекционер Пламен Константинов.

„Аз лично бих ползвал всичко най-добро, което има България за един такъв турнир. Бих оставил някои други нюанси, ако са личностни или свързани с характеристики, като характер или манталитет, може би малко настрана, за да се извлече максимумът, с основната цел да се изведе максимумът и който може да помогне да се класираме за Олимпиада”, сподели Константинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА