Last news in Fakti

3 Юли, 2019 05:14 1 262 0

Челси подписа с Матео Ковачич

  • ковачич-
  • челси-
  • реал мадрид-
  • откупуване-
  • цена-
  • трансфер

Цената на хърватина е около 50 милиона евро

Челси подписа с Матео Ковачич - 1
Снимка: БГНЕС

Хърватският национал Матео Ковачич официално премина от Реал Мадрид в Челси. 25-годишният халф игра през миналия сезон под наем на "Стамфорд Бридж" и с изявите си убеди ръководството на клуба да го привлече. Ковачич подписа договор за 5 години, а според медиите трансферната сума е около 50 млн. евро с включените бонуси.

"Искаме да благодарим на Ковачич за годините, в които показа самоотверженост, професионализъм и образцово поведение. Желаем му успех в новия етап от неговата кариера", написаха от Реал Мадрид.

"В Англия ми харесва. Чувствам се комфортно в клуба, а и животът в Лондон е чудесен. Радвам се, че ще остана в Челси. Вече спечелихме Лига Европа и се надявам през следващия сезон да имаме още повече успехи", сподели Ковачич, който е бивш футболист на Динамо (Загреб) и Интер.

Халфът записа 32 мача в Премиър лийг, като в 21 от тях бе титуляр. Хърватинът не вкара гол, но направи две асистенции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА