30 Юли, 2019 10:54 1 635 6

Григор посочи най-великите на всички времена

  • димитров-
  • величие-
  • федерер-
  • тенис-
  • класация-
  • фонини-
  • мъри

"Най-сърдитият в тура е Фабио Фонини", сподели българският тенисист

Григор посочи най-великите на всички времена - 1
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който се подготвя за участието си на турнира в Лос Кабос, сподели мнението си за това кой е най-великият тенисист в историята, кой е най-забавният играч в Тура и кои са най-големите моменти в кариерата му досега.

“Този въпрос се върти от дълго време в Тура. Определено можем да кажем Роджър Федерер, както и още две имена”, споделя Григор, имайки предвид Новак Джокович и Рафаел Надал. “Но има и доста други играчи, които биха могли да се представят по-добре. Едно от най-хубавите неща е, че тенисът се развива все по-добре”, добавя Димитров, цитиран от TennisWorld.

28-годишният хасковлия бе попитан и кого смята за най-навъсения играч в тура. “Не зная… на моменти Фабио Фонини. Когато си говоря с него в съблекалнята, му казвам: “Всичко е прекрасно, защо се държиш по този начин”. И той казва: “Съжалявам”, отбелязва българският №1.

На въпрос кой е най-забавният, Димитров отговаря така: “Всички сме забавни един с друг в съблекалнята. Анди Мъри винаги се опитва да се майтапи с всички. Франсис Тиафо е страхотно момче. Всички сме приятелски настроени един към друг”.

А ето как отговаря първата ни ракета на въпроса кой е най-силният момент в кариерата му досега: “Спечелването на “Уимбълдън” и US Open при юношите бе един от най-големите моменти за мен. Бих отличил и победата ми в европейското първенство. Карах стъпка по стъпка - полуфиналите на “Уимбълдън” и в Австралия, а после и титлата на Финалния турнир на ATP, което беше неочаквано”, завърши Димитров.

В същото време, Григор бе сред тенисистите, които се включиха в Деня на децата на турнира в Мексико, както и в партито на играчите преди старта на състезанието. Димитров започва участието си с мач в първия кръг срещу американеца Стийв Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най Великите

    5 1 Отговор
    са ясни - Григор и след него всички останали:)
  • 2 Асковски

    0 1 Отговор
    Да се посочи себе си за най-голям провал.
  • 3 разума

    1 0 Отговор
    Уважавам българите които освен за себе си работят и инвестират в България. За съжаление Григор Димитров не е сред тях.Малееви стоят много по високо от него в България.Пожелавам му успех сред децата в Мексико.
  • 4 Тренера

    0 0 Отговор
    Ей нещастен Каун, Ф. Фонини може и да е съсел, но си играе сериозно, бие и печели турнири! А ти вече ставаш само за демо-турнири, селфита и фотосесии...
  • 5 Тренера

    0 0 Отговор
    Ей нещастен Каун, Ф. Фонини може и да е съсел, но си играе сериозно, бие и печели турнири! А ти вече ставаш само за демо-турнири, селфита и фотосесии...
  • 6 снаил

    0 0 Отговор
    Браво Гришо, Браво Димитров. Де да разбираше и от победи на корта, освен с мацките!