Last news in Fakti

3 Август, 2019 11:13 1 690 0

България с перфектен старт на олимпийската квалификация

  • волейбол-
  • българия-
  • старт-
  • олимпиада-
  • квалификация-
  • токио

Волейболистките ни успяха да надиграят Аржентина с 3:1

Волейболистките от националния отбор на България започнаха перфектно на турнира в Група С олимпийските квалификации за Токио 2020. Момичетата на селекционера Иван Петков успяха да обърнат и надиграят Аржентина с 3:1 (24:26, 25:9, 25:18, 25:20) в първия си мач на турнира, игран тази вечер пред около 1200 зрители в зала "Сенчъри Линк Сентър" в Шривпорт-Боссер Сити (САЩ), пише sportal.bg.

По-късно тази нощ е втората среща за деня между домакините от САЩ и тима на Казахстан. Утре (4 август) българските "лъвици" ще излязат за втория си двубой в групата срещу американките, а след това Аржентина ще играе с волейболистките на Казахстан. Мачовете са съответно от 01,00 и 04,00 часа българско време през нощта. Само победителят в групата ще спечели директна виза за Игрите в японската столица догодина.

Първата част се оказа най-оспорвана от всичките. В началото аржентинките бързо поведоха с 5:1, но България веднага реагира и изравни при 6:6. Двата тима продължиха да показват много равностойна игра, като на няколко пъти си разменяха водачеството в резултата. Така българските момичета стигнаха до геймбол при 24:23. Аржентина, обаче, демонстрира по-здрави нерви и по-голям характер и обърна до 26:24 в своя полза след технична атака на Паула Низетич. Това, като че ли ядоса българките, които буквално смазаха своите съпернички във втория гейм за крайното 25:9 след технично пускане на Мирослава Паскова.

Началото на третия гейм също беше равностойно, но постепенно българските "лъвици" взеха инициативата в свои ръце и без проблем дръпнаха стабилно, след което спокойно спечелиха частта с 25:18. Четвъртата част отново премина под контрола на българските волейболистки и те в крайна сметка спечелиха с 25:20, а с това и мача с 3:1.
Най-полезна за България бе звездата и капитанка на тима Елица Василева с 18 точки (4 блока, 1 ас и 33% ефективност в атака) за победата. Мирослава Паскова (3 блока, 2 аса и 37% ефективност в атака) и Гергана Димитрова (3 аса и 36% ефективност в атака) добавиха 16 и 15 точки за успеха.

За аржентинките Паула Низетич реализира 16 точки (1 ас и 33% ефективност в атака). Елина Родригес (1 ас и 43% ефективност в атака) и Лусиа Фреско (28% ефективност в атака) завършиха с по 13 точки, но и това не бе достатъчно за победа.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА