Last news in Fakti

5 Август, 2019 11:31 1 116 1

Националките ни завършиха с победа

  • волейбол-
  • квалификация-
  • жени-
  • национален отбор-
  • българия-
  • казахстан-
  • олимпиада-
  • сащ

"Лъвиците" се наложиха над Казахстан с 3:0 (25:14, 25:16, 25:16)

Националките ни завършиха с победа - 1
Снимка: БГНЕС

Женският ни национален отбор по волейбол завърши с победа участието си на олимпийската квалификация в Шривпорт-Боузър Сити (САЩ), след като се наложи над Казахстан с 3:0 (25:14, 25:16, 25:16). Това обаче не беше достатъчно за тима на Иван Петков за класиране на Токио 2020.

На Олимпиадата ще играят американките, които завършиха на първо място в групата след 3:0 над Аржентина. Решителна за тима на САЩ се оказа победата с 3:2 над България в неделя рано сутринта.

Елица Василева и Лора Китипова получиха почивка от селекционера Иван Петков, а Гергана Димитрова се отличи с 16 точки за победата над Казахстан. Мирослава Паскова и Мария Каракашева добавиха по 11 точки за успеха, като и двете пласираха по един ас. Сана Анаркулова и Жана Сирьошина завършиха с по 10 точки за Казахстан.

Българските волейболистки имат още един шанс за класиране на олимпийските игри. Това ще бъде през втората половина на януари 2020 година, когато ще бъдат европейските квалификации. За момента не е ясен домакинът на турнира, в който осем отбора ще спорят за едно място за Токио 2020.

Тази олимпийска квалификация няма да е лесна за България, тъй като ще участват още европейският вицешампион от 2017 г. Холандия, силният отбор на Турция, Полша, Германия, Чехия, Азербайджан и Белгия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    3 0 Отговор
    Можем да поздравим и да благодарим на Българските момичета за тяхното великолепно представяне !!!