25 Август, 2019 11:23 2 156 2

Историческо постижение за Тихомир Иванов

  • тихомир иванов-
  • постижение-
  • скок-
  • париж-
  • лека атлетика

То идва след участието му в Париж, където той остана седми

Историческо постижение за Тихомир Иванов - 1
Снимка: БГНЕС

Тихомир Иванов ще участва във финал в скока на височина на Диамантената лига за първи път в кариерата си, след като се класира за последния турнир в дисциплината на комерсиалната верига за този сезон в Цюрих на 29 август.

Историческото постижение на българина идва след участието му в Париж, където той остана седми и добави 2 точки към досегашните 6. Така той е последният 12-и участник за финала.

Канадецът Майкъл Мейсън спечели надпреварата с 228 см и се премести от 18-а на 10-а позиция в генералното подреждане. Герменцът Матеус Призбилко също дойде с 1 точа във френската столица и се бореше за трета позиция, но впоследствие се смъкна до четвърто място и с общо 6 точки остана 16-и в генералното класиране.

Украинецът Андри Проценко остана втори в Париж, а руснакът Иля Иванюк завърши трети, като и двамата също скочиха 228 см.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да да

    10 0 Отговор
    Браво ! Успех !
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Голямо браво! Малцина са смелчаците занимаващи се със професионален спорт,а факта, че постигат подобни успехи е достоен за признание и поклон пред характера и таланта му.