Last news in Fakti

16 Юни, 2012 20:34 719 0

Налбандян спря полета на Гришо

  • григор димитров-
  • налбандян-
  • лондон
Налбандян спря полета на Гришо - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България при мъжете Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на трева AEGON Championships в Лондон с награден фонд 625 хиляди евро.

Гришо отстъпи пред поставения под номер 10 аржентинец Давид Налбандян (Аржентина) с 4:6, 4:6 за 90 минути.

Срещата, която се игра при доста ветровито време, започна с доста пробиви. За седем гейма двамата направиха общо пет такива като накрая Налбандян реши мача с пробив в деветия гейм за 5:4 и при свой сервис стигна до успеха.

В крайна сметка 21-додишният хасковлия напуска турнира с 90 точки за световната ранглиста и 25940 евро от наградния фонд като влезе в историята, след като стана и първият българин, който се класира на полуфинал в турнир от ATP.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА