Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 08:18 1 649 0

Нови 8 мача днес от квалификациите за Евро 2020

  • евро 2020
Нови 8 мача днес от квалификациите за Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Днес предстоят нови 8 мача от квалификациите за Евро 2020, а след тях още отбори ще си осигурят място на финалите.

В група "D" Швейцария приема Грузия и не може да си позволи грешна стъпка. "Кръстоносците" са на точка зад лидерите Ейре и Дания и могат да се класират още днес, ако победят, а в същото време датчаните се препънат срещу Гибралтар. Швейцария вече се наложи с 2:0 в Тбилиси, а Грузия ще играе само за честта си. Задачата на Дания изглежда още по-лесна. "Червеният динамит" има гарантирано участие на плейофите, но се цели в директна квота. Тя може да стане факт при очаквания успех срещу Гибралтар в съчетание с евентуална загуба на Швейцария.

В група "F" водачът Испания посреща Малта, след като още през октомври потвърди и на теория класирането си за еврофиналите. Възловият мач е Румъния - Швеция, който се явява пряк дуел за второто място. Румънците ще загубят шансовете си при загуба в Букурещ, а подобен изход от срещата ще означава, че "тре кронур" си гарантира място на Евро 2020. Равенството ще запази интригата до последния кръг и ще позволи на Норвегия също да се намеси в битката за втората позиция. Норвежците изостават с 4 точки от шведите и 3 от румънците, но днес ще стопят разликата с поне един от двата тима, ако победят у дома Фарьорските острови.

В група "G" Италия вече се класира и със сигурност ще завърши на първо място. "Скуадра адзура" ще гостува на Босна и Херцеговина, като мачът в Зеница е от огромна важност за домакините. Те са на 4-а позиция, но още имат крехки надежди за класиране. За целта се нуждаят от задъжлителна победа и в същото време ще се надяват Финландия да сбърка у дома срещу Лихтенщайн. Финландия държи съдбата си в собствените си ръце и с победа днес може да си гарантира място на еврофиналите за първи път в своята история. В ранния мач от групата Армения излиза срещу Гърция. Арменците са в ситуацията на Босна и Херцеговина - трябва им победа и в същото време грешна стъпка на Финландия, за да останат в играта. Гърция няма шансове за класиране.

Квалификации за Евро 2020, 9-и кръг:

Група "D":
Дания - Гибралтар
Швейцария - Грузия

Група "F":
Норвегия - Фарьорски острови
Румъния - Швеция
Испания - Малта

Група "J":
Армения - Гърция
Финландия - Лихтенщайн
Босна и Херцеговина - Италия


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА