6 Октомври, 2021 23:15 1 766 2

Бившият селекционер на Франция обвини завръщането на Бензема за провала на “петлите” на Евро 2020

  • карим бензема-
  • франция-
  • евро 2020-
  • раймон доменек

Макар и да не беше викан в националния отбор близо 6 години, нападателят беше включен в състава именно за този турнир

Бившият селекционер на Франция обвини завръщането на Бензема за провала на “петлите” на Евро 2020 - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият селекционер на Франция Раймон Доменек определи завръщането на Карим Бензема в състава на “петлите” като основната причина за провала им на Евро 2020. Макар и да не беше викан в националния отбор близо 6 години, нападателят беше включен в състава именно за този турнир, което принуди селекционера Дидие Дешан да промени успешния стил на игра на световния шампион.

“Франция отпадна от Европейското първенство, защото игра против своята същност заради присъствието на Бензема на върха на атаката. Този отбор знае как да задържа топката, как да я разиграва добре и как да играе на контраатака. Това са нейните философия и ДНК. Наистина разполагаха с голяма сила в атака в лицето на Антоан Гризман, Бензема и Килиан Мбапе, но не се подвеждайте: Бензема е в Реал Мадрид - отбор, способен да задържа топката близо до противниковата врата и Карим може да играе по този начин - да е опорна точка и да задържа топката. А за Килиан тази схема на игра е основна за него в Пари Сен Жермен.

По време на Европейското първенство имаше разлика между стила на игра на селекцията и това, което Бензема искаше след завръщането си в отбора. Изведнъж той преобрази отбора - мислехме, че сме Белгия. Смятахме, че ще можем да атакуваме и да правим добри мачове. Пресата оказаваше натиск, казвайки, че най-после ще играем приятен футбол. Играхме против нашата природа и получихме много голям шамар. Ако Карим се беше завърнал по време на световните квалификации и Дешан беше променил стила си на игра заради него, може би това щеше да бъде успешно.

Никой не знае какво точно се е случило между Матийо Валбуена и Бензема и какво са си казали. Това, което знам, е, че както Дешан, така и Льо Грае бяха фанатици на Карим. Но когато се разкри разследването срещу него, имаше негативни последствия за Франция. Знаем за желанието на френското правосъдие да си прави реклама на гърба на футбола. Бензема пък говореше пред пресата за расизъм, обвинявайки, че Дешан е замесен. Той твърдеше, че този натиск се дължеше на общественото мнение, а медиите притиснаха Дешан да вземе решението да го извади от селекцията. Това беше недоразумение. Футболист като Бензема винаги трябва да бъде в националния отбор”, коментира Доменек пред RFTB.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 2 Отговор
    Тъкмо си помислих, че ще обвинят Доменек в расизъм и хоп, стигам до края на статията, където пише, че черния не се е сдържал. Само, че расистът според него бил Дешан.
  • 2 Симеон Велики

    0 0 Отговор
    Бензема и Килиан Мбапе и другите араби не са за националния на Франция, че те немогат да играят това е повече от ясно