Last news in Fakti

12 Декември, 2019 23:00 1 384 4

Екълстоун: Фетел ще се оттегли от спорта след 2020 г.

  • бърни екълстоун-
  • формула 1-
  • себастиан фетел-
  • ферари

''Не бих заложил, че Себастиан ще остане в спорта и след 2020 г. Но той ще вземе правилното решение'', заяви бившият бос на Формула 1

Екълстоун: Фетел ще се оттегли от спорта след 2020 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун не би заложил на това, че Себастиан Фетел ще остане в спорта и след 2020 г. Германецът има договор с Ферари именно до края на следващия сезон и засега не го е подновил.

В последните 2 сезона той допусна много грешки, които го лишиха от възможността да спечели титлата през 2018 г. Тогава той разполагаше с достатъчно добра кола.

През изминалата кампания освен това неговият съотборник Шарл Льоклер беше по-бърз. И според мнозина Фетел ще се оттегли от F1 след 2020 г. На подобно мнение изглежда е и Екълстоун, пише Clubs1.bg.

„В последно време не виждам неговото желание да направи всичко възможно, за да печели, каза Бърни пред Sport Bild. – Не бих заложил, че Себастиан ще остане в спорта и след 2020 г. Но той ще вземе правилното решение.”

Британският милиардер заяви още, че Льоклер много му напомня на Михаел Шумахер. Според Екълстоун той може да стане голям пилот в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 1 Отговор
    Бъдещите пилоти трябва да са наясно, че през последните години в този спорт правилните спонсори са много по-важни от уменията да пилотираш болид от ф1. За Фетел най-добре да последва Алонсо, няма какво да доказва повече само губи ако остане.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този

    1 1 Отговор
    Фетел го знам от 25 години
  • 4 Фернандо Алонсо

    1 0 Отговор
    Фетел не е най-безумният световен шампион, но е най-беузмният няколкократен световен шампион. Изключително слаба психика и средни пилотски умения. Късмет, че попадна в Ред Бул при Ейдриън Нюй, заедно с Уебър, който също беше посредствен. Така заедно с помощта от целият отбор , за сметка на Уебър успяха да се преборят с Алонсо,който беше с доказано по-слабата кола.