Last news in Fakti

22 Декември, 2019 20:53 1 180 1

Лампард надви учителя си Моуриньо - 2:0 за Челси

  • челси-
  • тотнъм-
  • премиърлийг

Ключова победа за "сините"

Лампард надви учителя си Моуриньо - 2:0 за Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Челси надигра като гост Тотнъм с 2:0 в последен двубой от 18-ия кръг в английската Висша лига. Лондонското дерби беше първия мач за новия мениджър на „шпорите“ срещу бившия му клуб, понастоящем ръководен от Франк Лампард, който игра под ръководството на португалеца на два пъти на „Стамфорд Бридж“.

Гостите излязоха пределно мотивирани след последните незадоволителни резултати и откриха в 12-та минута, когато Матео Ковачич подаде към Уилиан след изпълнен ъглов удар, а бразилецът с отличен удар не остави шансове на Пауло Гадзанига.

Домакините изглеждаха беззъби в атака, като имаха едва две ситуации за гол пред Кепа Арисабалага, при които с пропуски се отчетоха Хари Кейн и Хюн Мин Сон.

От другата страна Челси изглеждаше много дисциплиниран и опасен на контраатака, като в края на първата част нанесе решителен удар. Маркос Алонсо се сблъска с Гадзанига, който не игра с топката, но главният съдия Антъни Тейлър първоначално отсъди нарушение на испанеца. След консултация с ВАР обаче той показа бялата точка за фаул на стража, а зад топката застана Уилиан, който не сбърка за 2:0.

След почивката Тотнъм продължи да играе безидейно дори след влизането на Кристиан Ериксен.

Всички надежди на Моуриньо и компания за връщане в двубоя отидоха на вятъра след директния червен картон на Сон в 62-та минута. Южнокореецът ритна без топка Антонио Рюдигер и след нова консултация с ВАР, Тейлър изгони с директен червен картон атакуващия полузащитник на „шпорите“. До края Челси контролираха събитията на терена, а Тотнъм завърши без нито един точен удар в очертанията на Арисабалага.

Тимът загуби за първи път у дома под ръководството на Моуриньо във всички турнири, докато Челси отново спечели след пораженията от Евертън и Борнемут. „Сините“ са вече на шест точки пред съперника в битката за топ 4 след десетата си победа през сезона. В следващия кръг Челси приема у дома Саутхемптън, докато Тотнъм е домакин на Брайтън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    ...в очертанията на Арисабалага. В ОЧЕРТАНИЯТА НА ВРАТАТА,бе алооу,не на Арисабалага. Кепа има силует,а не очертания! .... зад топката застана Уилиан, който не сбърка за 2:0. Ма да!Рошавата овца вкара два гола,Честито му!