Last news in Fakti

29 Декември, 2019 14:59 4 888 5

Кой е най-скъпият футболист в България?

  • цена-
  • играчи-
  • футболисти-
  • класация-
  • недялков-
  • лукоки-
  • лудогорец-
  • левски-
  • цска-
  • българия-
  • ефбет лига

Антон Недялков успя да вдигне цената си до 2 700 000 евро

Кой е най-скъпият футболист в България? - 1
Снимка: БГНЕС

2019 г. си заминава, а в българския футбол освен негативните моменти имаше и доста позитивни. Например развитието на млади играчи като Станислав Иванов, Валентин Антов и Мартин Минчев. Или пък привличането на класни чужденци като Родриго Енрике и Родни Антуи.

“Меридиан мач” направи своеобразна класация на 12-те най-апетитни хапки на българския пазар според тяхната пазарна цена. Общата цена на най-конвертируемите играчи в родния елит е почти 12 млн. евро, или по-точно казано - 11 800 000 евро. Всички посочени суми са генерирани от сайта transfermarkt.com, където обаче не посочват пазарната цена на играча, а такава, определена на база лично представяне, възраст, възможност за развитие и други показатели.

АНТОН НЕДЯЛКОВ - Един от фаворитите за Футболист на България, без съмнение беше родният футболист, който бе най-постоянен през цялата година. За отрицателно време Недялков се превърна в един от лидерите на Лудогорец. Той дори бе капитан на националния отбор в контролата с Ейре. В родното първенство Недялков бе безгрешен, но наистина блестеше в Европа. Той се отчете с цели 3 асистенции в Лига Европа, а веднъж попадна и в отбора на кръга - след успеха с 5:1 над ЦСКА (Москва).
16 мача в Efbet лига, 0 гола, 1 асистенция
Цена: 2 700 000 евро

ДЖОДИ ЛУКОКИ - Почти през всеки трансферен прозорец се говори, че Лукоки ще бъде продаден, но той все остава, а играе и все по-добре за Лудогорец. 27-годишният бързак бе блестящ в Европа, като отбеляза гол на ЦСКА (Москва), а освен това се разписа и в двете срещи с Ференцварош. Юношата на Аякс, който има и доста мачове за амстердамския гранд, е бърз като стрела и почти няма защитник в елита, който да го спре, когато набере скорост. Освен това националът на ДР Конго е доста резултатен като за крило.
11 мача в Efbet лига, 3 гола, 2 асистенции
Цена: 2 500 000 евро

ТОДОР НЕДЕЛЕВ - Магьосникът от Белозем вече е със статут на легенда в Ботев (Пловдив), но му е време да напусне любимия си отбор, за да развие още повече качествата си. Неделев може всичко с топка в крака - вкарва феноменални голове, а дава и великолепни асистенции. Интерес към него има постоянно - и от родните грандове, и от чужди отбори. Сякаш сега е моментът Неделев да замине пак за чужбина, а да може да развие и осребри невероятният талант, който притежава.
18 мача в Efbet лига, 7 гола, 4 асистенции
Цена: 2 200 000 евро

ЕВАНДРО - В един от най-тежките полусезони за ЦСКА, имаше и светли лъчи, а безспорно един от тях е Евандро. Бразилецът бе използван на почти всички позиции в атака и почти винаги си свършваше работата. Вкара феноменален гол на Осиек, който донесе победата с 1:0 на “Българска армия”. В последната част на есенния полусезон формата на Евандро спадна, но въпреки това неговата класа е безспорна, а е само на 22 години.
19 мача в Efbet лига, 8 гола, 3 асистенции
Цена: 1 200 000 евро

МАРТИН МИНЧЕВ - През 2019 година се разви много и логично дори стигна до националния тим. В началото на този сезон имаше лек спад във формата му, което е нормално с оглед на възрастта му. Но в края на годината отново загатна за огромния си потенциал, който има. Логично интерес към него не липсва - както от грандовете, така и от чужбина, но почти сигурно, че той ще остане в Черно море и ще помогне на отбора в битката за топ 6 и през пролетта и евентуално през лятото може да бъде продаден.
19 мача в Efbet лига, 5 гола, 0 асистенции
Цена: 1 000 000 евро

НАЙДЖЪЛ РОБЪРТА - Като цяло няма спор, че Левски случва на футболисти от Холандия. Поредният такъв е Найджъл Робърта. Той дойде от Камбуур, като едва ли някой очаквал, че толкова бързо ще се превърне в основен реализатор на “сините”. Явно обаче това, че е израснал в отличната школа на Фейенорд си казва думата и за 12 мача нападателят реализира 8 гола като даде и 2 асистенции. Това, че е само на 21 години прави Робърта още по-желан от други отбори. Причината 182-сантиметровият играч да не отбележи повече голове и да не запише повече мачове в елита е контузията, която получи.
12 мача в Efbet лига, 8 гола, 2 асистенции
Цена: 700 000 евро

ВАЛЕНТИН АНТОВ - Че той e един от най-талантливите български футболисти се знае отдавна. След като претърпя няколко контузии, които донякъде забавиха неговото развитие, откакто Милош Крушчич пое ЦСКА, виждаме най-доброто от 19-годишния играч. Антов действа като дефанзивен халф и определено го прави страхотно. Интерес към него от чужбина не липсва, а той вече дебютира и за националния тим. Ако продължава по същия начин, племенникът на Анатоли Нанков ще може да бъде продаден на силен клуб през лятото.
8 мача в Efbet лига, 0 гола, 1 асистенция
Цена: 450 000 евро

КРИСТИАН ДИМИТРОВ - Подобно на Неделев, интересът към него е огромен. Освен родните тимове, го искат и от чужбина - както от САЩ, така и от Европа. Поне за момента 22-годишният централен защитник върви по пътя на Неделев и е верен на Ботев (Пловдив). Но ако иска да се развива, е длъжен да направи следващата крачка. Кристиан е силен защитник, а освен това блести сериозно при включванията си в атака, като за това му помага фактът, че като юноша е бил нападател.
18 мача в Efbet лига, 0 гола, 0 асистенции
Цена: 400 000 евро

СТАНИСЛАВ ИВАНОВ - Наистина феноменален растеж при младока. 20-годишният футболист от Габрово се превърна в неизменен титуляр в състава на Петър Хубчев и ще е цяло чудо, ако той остане на “Герена” и през следващия сезон. Стаси впечатлява със скорост, техника и отлични умения. Освен че игра силно за Левски, крилото беше най-добрият ни футболист в младежкия национален отбор и до голяма степен на него се крепят надеждите ни, че ще се класираме на Евро 2021 до 21 години.
20 мача в Efbet лига, 8 гола, 2 асистенции
Цена: 200 000 евро

АЛЕН ОЖБОЛТ - 23-годишният словенски нападател без съмнение е сред откритията в родния елит, а 2019 г. е най-добрата в кариерата му. Гола с пета, който вкара на Ботев (Пд) във финала за Купата на България, ще бъде припомнян от “черно-бял” Пловдив сигурно още поне 20-30 години. Словенецът може и да не е класически голаджия, но е раздвижен нападател, който има отличен завършващ удар. Фактът, че към него има оферта от Слован (Братислава), а го харесва и доскорошният треньор на Лудогорец Станислав Генчев, е показателен за неговото израстване. Личи си, че е играл във втория отбор на гранд като Борусия (Дортмунд), където е получил важна школовка.
20 мача в Efbet лига, 6 гола, 3 асистенции
Цена: 200 000 евро

РОДНИ АНТУИ - Спечели си прякора Въздушния с невероятните голове, които реализира. Освен, че ножичните удари са му специалитет, холандецът имаше и попадения след солови акции и тупалки отдалеч. Наистина е впечатляващо да вкараш 9 гола за новак в елита като Царско село. Съвсем логично е грандовете да го поискат. Антуи е на 24 години и определено може да свърши работа на всеки отбор с по-големи амбиции от тези на Царско село.
20 мача Efbet лига, 9 гола, 0 асистенции
Цена: 150 000 евро

РОДРИГО ЕНРИКЕ - Няма как да не похвалим Илиан Илиев за невероятния нюх към този играч. Черно море взе бразилеца още преди година, но след като Георги Илиев си тръгна от “Тича” през лятото, Родриго разгърна пълния си потенциал. Има отлична техника. Любопитно е да отбележим, че 26-годишният плеймейкър блести срещу силните, но понякога играе бледо срещу слабите. Той е бил в сравнително неизвестни бразилски тимове, а Илиан го познава от португалския Униао Мадейра, откъдето го привлече.
18 мача Efbet лига, 4 гола, 8 асистенции
Цена: 100 000 евро


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    5 0 Отговор
    Хахахаха,да не сте объркали броя на нулите....

    Коментиран от #5

  • 2 Стефан

    9 0 Отговор
    Автора, нещо си се объркал, за КАКВИ класни футболисти пишеш, тук има само хора дето играят ФИЗКУЛТУРА, и за разнообразие чалга клубове, имат изтънчен маниер и говор на горила в любовен период, лесно раними души и падащи при лек допир, постоянно говорят за купени мачове в които не са участвали, обичат се много и по тая причина даже са баджаници 10 от тях, автора, ако няма за какво да пишеш на празниците пожелай на хората през новата година да са живи и здрави, друго и да пожелаеш няма да се сбъдне, просто по тази земя чудеса не стават.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТИ ГО КАЗА

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "антрашпиц":

    Колега,незабравяй че от тези нули няколко бяха за ПЕРУКАТА.