Last news in Fakti

9 Януари, 2020 14:58 2 013 0

Ново признание за Десподов в Австрия

  • десподов-
  • признание-
  • фенове-
  • избор-
  • нападател-
  • щурм грац

Феновете на Щурм Грац избраха българина за най-добрия нападател на тима за есенния полусезон

Ново признание за Десподов в Австрия - 1

Феновете на Щурм (Грац) избраха Кирил Десподов за най-добър нападател на отбора през есенния полусезон. Специализираният сайт на привържениците Sturmnetz.at оцени всички играчи по постове и излъчи най-добрия вратар, защитник, халф и нападател.

На всички е поставена оценка по системата от 1 до 6, като колкото по-нисък е балът, толкова по-предна е позицията на съответния футболист. Десподов е първи при нападателите, след като е получил 2,29. Българинът изпреварва Беким Балай (2,76) и Маркус Пинк (3,64).

Ето какво се казва за българския нападател:
“Невероятна есен на Кирил Десподов. Българинът беше взет под наем от Каляри, за да съживи атаката на Щурм и трансферът се оказа попадение още от самото начало. Заедно с Беким Балай и Торстен Рьохер, Десподов формира офанзивното трио на Щурм. Със своята изключителна техника, бързина и динамичност той постоянно радваше феновете на Щурм.

За своите 13 мача с екипа на Щурм през есента българинът отбеляза 7 гола и направи 7 асистенции. Това прави Десподов най-опасният и успешен играч в състава на „черните“. Той получава най-високата средна оценка от всички полеви играчи в състава. През последните години рядко може да се забележи подобен тип играч в редиците на Щурм.

Десподов не само убеждава с изключителните си показатели за средно пробягани километри на мач, но и със своята динамичност, бързина и ентусиазъм. Десподов носи всичко, което липсваше на Щурм през последните сезони. Той е страхотна придобивка за офанзивната игра на Щурм. Жалкото е, че българинът най-вероятно ще остане част от отбора само до лятото. Вероятно само участие в Лига Европа може да задържи българина в Грац за по-дълго.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА