22 Януари, 2020 17:31 1 207 0

Федерер продължава да гази в Австралия

  • федерер-
  • краинович-
  • милман-
  • тенис-
  • australian open

Маестрото спечели срещу Филип Краинович с убедителното 6:1, 6:4, 6:1

Федерер продължава да гази в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС

Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия с лекота. 38-годишният швейцарец се разправи в 3 сета с Филип Краинович, в отделните части 6:1, 6:4, 6:1. Двубоят се проведе на централния корт „Род Лейвър Арина“ и продължи 92 минути.

„Чувствах се много добре на корта и се радвам, че продължавам напред. Надявам се да продължа да играя на този корт и в следващите кръгове“, коментира Федерер след двубоя.

„Най-важното е мачовете ми да не продължават твърде дълго, затова се опитвам да контролирам всичко. За мен беше важно да премина бързо през първите два мача“.

В третия кръг 6-кратният шампион ще играе с представител на домакините – Джон Милман.

„Това ще бъде първият сериозен тест, определено. Познавам го, той е страхотно момче. Играли сме няколко пъти и знам какво да очаквам. Той е силен от основната линия и със сигурност няма да ми бъде лесно. Победи ме на US Open, сега се надявам успехът да бъде за мен“, добави Федерер.

Срещу Краинович Маестрото наниза 42 печеливши удара, 14 от които директно от сервис. В същото време Федерер допусна скромните 14 непредизвикани грешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА