Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 22:46 1 612 12

Григор Димитров се провали в Монпелие

  • димитров-
  • тенис-
  • загуба-
  • монпелие-
  • барер-
  • обрат

Българският тенисист допусна обрат от 91-вия в света Грегоар Барер

Григор Димитров се провали в Монпелие - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров приключи участието си на турнира в Монпелие, след като загуби още в първия си мач от французина Грегоар Барер, който е под номер 91 в световната ранглиста. Представителят на домакините надделя с 6:7(4), 6:4, 7:5 за два часа и 36 минути игра.

Първи сет
Барер започна със силен сервис, който успя да го измъкне от трудна ситуация и спечели първото си подаване. Григор отвърна с разнообразен сервис и доста увереност на мрежата. Българинът взе своето подаване на 15.

Двубоят се превърна в зрелище за феновете в следващите два гейма. Димитров и французина показа доста интересни отигравания, спасиха почти невъзможни топки, за да зарадват публиката.

Първият сет продължи да върви гейм за гейм и без пробиви. Двамата тенисисти почти не позволяваха да се стигне до напрежение при сервисите си, но все пак Григор имаше една възможност при 3:3.

Продължилите успешни сервис геймове доведоха нещата до тайбрек. В него Григор поведе с 3:0, а след това и с 6:1, след като осъществи два минипробива. Барер успя да намали разликата си, а Димитров пропиля три сетбола, преди да успее в четвъртия и след 7:6(4) да поведе в резултата.

Втори сет
Началото на втората част бе трудно за Григор, който изостана с 15-30 при своя сервис, а след това допусна пробив. Французинът успя да затвърди с много добър начален удар и дръпна в резултата. Ретурите от бекхенд на Барер станаха все по-опасни, а в третия гейм на втория сет българинът стигна до общо девет непредизвикани грешки, считано от началото на частта. Една от тях бе двойна и го изправи пред две поредни точки за пробив при 15-40. Добър сервис по диагонала измъкна топ тенисиста ни на първо време, а мощен форхенд по диагонала му донесе дюс. Българинът успя да се спаси, а веднага след това стигна и до пробив - 2:2.

Още в следващото си подаване Димитров изпита затруднения – сгреши от бекхенд, а после и сеченият удар от тази страна не се получи. Стигна се до нов пробив за Барер, а след това и затвърждаване - 4:2. Последва спад в играта на Григор и нов пробив за 2:5.

Световният №23 успя да върне един пробив, а след това и да спечели подаването си. Напрежението бе на страната на Барер, когато за втори път застана на сервис в опит да измъкне сета. 91-ият в света обърна развоя чрез добрия си форхенд и спечели сета, а с това изравни резултата.

Трети сет
Решителният трети сет започна много лошо за Григор, който допусна пробив, който впоследствие бе затвърден - 0:2. Българинът някак възвърна добрия си сервис и успя да спечели гейма си, но Барер стори същото и то на 0. При 3:2 за французина Димитров получи две възможности за пробив. Съперникът му обаче се измъкна от трудната ситуация и успя да удържи преднината си. Стигна се до 5:3 за Барер. Димитров спаси един мачбол и спечели своето подаване няколко равенства.

Барер застана на сервис, за да спечели мача. Григор дръпна с 30-0, но непредизвикана грешка и добро воле направиха резултата 30-30. Димитров получи възможност за пробив, а грешка на мрежата затвори гейма - пробив и 5:5.

Българският тенисист не започна добре сервис гейма си и позволи две възможности за пробив. Отличен форхенд спаси първата, а воле доведе резултата до равенство. Грешка и топка в аут доведоха до пробив за Барер и сервис за спечелване на мача. Французинът дръпна с 40-0 и три мачбола през себе си. Първият бе спасен от Димитров, след което съперникът у прати топката в мрежата. При третият опит обаче успя и елиминира българския тенисист.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тодор

    13 0 Отговор
    Господи това му е за първи път....
  • 3 Необразован

    12 0 Отговор
    лигльо
  • 4 180001

    10 0 Отговор
    ХХАхахаХаххахаХАХахАХаХхАхахАХ
  • 5 ohfff

    8 0 Отговор
    Това сме го гледали вече...
    Докога..? или Завинаги..!
  • 6 стрелец

    9 2 Отговор
    този е тенесист колкото аз съм космонавт
  • 7 Обективно

    6 0 Отговор
    Е да бе???????????? Не мога да повярвам как “наш” Гришо пада от 100+
  • 8 Съни

    6 0 Отговор
    Че това новина ли е?!
  • 9 НИК

    1 0 Отговор
    Свиквайте с подобни новини. Няма да става по добре за съжаление.
  • 10 Рошавия

    2 0 Отговор
    Тоя става само да гони фусти но нали има и глупави спонсори
  • 11 злобар

    2 0 Отговор
    Кришко никога не се проваля , просто съжалил французчето .
  • 12 голям праз !

    0 0 Отговор
    голям праз !