Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 09:57 2 748 0

Верона успя да шокира Ювентус

  • ювентус-
  • изненада-
  • шок-
  • обрат-
  • верона-
  • дузпа-
  • роналдо-
  • var-
  • борини-
  • пацини

"Бианконерите" поведоха, но новаците успяха да обърнат резултата

Верона успя да шокира Ювентус - 1
Снимка: БГНЕС

Завърналият се в елита този сезон Верона изненадващо обърна у дома шампиона Ювентус с 2:1 в мач от 23-ия кръг в италианската Серия „А“. Това е трета шампионатна загуба на „бианконерите“ през настоящия сезон.

Домакините започнаха активно, но в 10-ата минута Войчех Шчесни отрази удар на Давиде Фараони. Осем минути след това Дъглас Коста от гостите шутира и топката разтресе напречната греда след намесата на Марко Силвестри. След още три минути при центриране от пряк свободен удар рожденикът Мараш Кумбула засече с глава топката, а Шчесни я добута в своята мрежа. Попадението обаче беше преразгледано от VAR и не бе признато заради много тънка засада. В 36-ата Роналдо отправи техничен удар по земя, а топката срещна страничната греда. До края на полувремето португалецът пропусна още на два пъти.

След почивката в 52-ата минута "бианконерите" имаха претенции за дузпа заради игра с ръка на Гюнтер, но след намесата на VAR не бе отсъдено нарушение.

Кристиано Роналдо (65) вкара първия гол в срещата след асистенция на резервата Пауло Дибала. Португалецът се разписа в десети пореден шампионатен мач, с което подобри клубния рекорд. В 69-ата минута Роналдо се опита да вкара за втори път в мача, но след рикошет спечели само корнер.

Фабио Борини (76) успя да изравни след две поредни грешки на Родриго Бентанур и Миралем Пянич, а 85-ата минута след центриране от корнер Кумбула отправи изстрел, който се отби в Бонучи, удари се в гредата и доведе до нов корнер. Съдията обаче прегледа ситуацията с VAR и отсъди дузпа за игра с ръка на капитана на гостите. Ветеранът Джампаоло Пацини (86-дузпа) се разписа от бялата точка и донесе победата за тима от града на Ромео и Жулиета.

След успеха си Верона излезе на седма позиция с 34 точки. Ювентус остава лидер с 54 точки и 3 повече от Интер преди дербито на Милано утре вечер от 21:45 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА