Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 16:53 1 478 0

Федерер пропуска сезона

  • роджър федерер-
  • тенис-
  • тенис на корт

Ще играе само в Париж

Федерер пропуска сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Ролан Гарос официално ще бъде единственият турнир в сезона на клей са Роджър Федерер. Това потвърди пред Reuters мениджърът на тенисиста Тони Годсик.

Първоначално информацията бе пусната от швейцарския журналист Рене Щауфер – автор на биографията на 20-кратния шампион от Големия шлем, като след това бе и официално потвърдена.

След като завърши Мастърсът в Маями, където Маестрото ще защитава трофея си, той ще си даде 7-седмична почивка. Надпреварата във Флорида приключва на 5 април, а „мейджъра“ в Париж започва на 24 май.

До миналия сезон Федерер не бе играл на клей в продължение на три години. Той се завърна на червено за Мастърса в Мадрид, където загуби четвъртфиналния си мач от Доминик Тийм в три сета. След това игра в Рим, но точно преди четвъртфинала срещу Стефанос Циципас реши да се оттегли поради травма.

Последва участие на Ролан Гарос, където загуби сет едва във фазата на финалната осмица, но надделя над сънародника си Стан Вавринка в четири части. Достигна до полуфиналите, но там претърпя поражение от 12-кратния шампион Рафаел Надал – 3-6 4-6 2-6.

Последно Федерер игра на Australian Open, където загуби полуфиналния си сблъсък срещу Новак Джокович. Сърбинът издържа на ранния натиск на Роджър и спечели 50-ия сблъсък срещу него в последователни сетове, за да се приближи на победа от осма титла в Мелбърн, която впоследствие завоюва. Той се наложи със 7-6(1) 6-4 6-3 над швейцареца.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА