Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 15:45 1 090 0

Клубовете в Англия искат наказание за Сити и във Висшата лига

  • манчестър сити-
  • настояване-
  • наказание-
  • трансферен пазар-
  • цени-
  • висша лига-
  • уефа-
  • конкуренция

Тимовете в Премиър лийг смятат, че Сити изкуствено са завишили цените на трансферния пазар

Клубовете в Англия искат наказание за Сити и във Висшата лига - 1
Снимка: shutterstock

Конкурентите на Манчестър Сити в Англия настояват Висшата лига да последва примера на УЕФА и да наложи адекватно наказание на Манчестър Сити. Европейската клубна централа извади "гражданите" от евротурнирите за срок от две години заради тежки нарушения на правилата за финансов феърплей. Според The Athletic клубове в Премиър лийг смятат, че Манчестър Сити и похарчените от клуба трансферни суми изкуствено за завишили цените на пазара и са причинили преразход на останалите клубове, които обаче са спазвали правилата.

Същият източник твърди, че все пак конкурентите не искат Манчестър Сити да бъде изваден от Премиър лийг, каквито слухове се появиха в първите дни след оповестяването на санкцията на УЕФА. Тогава се появи хипотеза, че Сити може да бъде изхвърлен в Лига 2. Останалите клубове смятат, че това би било прекалено голямо наказание. Призивът към Премиър лийг е да бъде намерена друга адекватна санкция за нарушенията на Манчестър Сити.

Мениджърът на "гражданите" Джосеп Гуардиола вече заяви, че ще остане в клуба дори ако той бъде изваден от Премиър лийг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА